Hvězda seriálu Chirurgové, Ellen Pompeo, vás zve do svého domu na pláži v Malibu

Přidat na Seznam.cz

Poprvé si šla herečka prohlédnout dům o několik let dříve, když byl seriál Chirurgové ještě v plenkách. Tehdy si ho ale ještě nemohla dovolit, i tak se stal ale její láskou na první pohled. A když se dům objevil v roce 2013 na trhu, Pompeo na nic neváhala a dům si konečně pořídila.

Dům snů

„Vstupuji do velmi vzrušující fáze svého života, pokud to mohu říct,“ říká Ellen Pompeo pro ArchitecturalDigest. „V březnu začínám pracovat na novém seriálu pro Hulu, ale teď mám spoustu volného času,“ dodává.

Sousedé Pompeo v Malibu, kde má s manželem Chrisem Iverym, manažerem společnosti Sergio Tacchini vyrábějící sportovní oblečení, dům na pláži, si jistě všimli, že se herečka v poslední době častěji potlouká po pobřeží, ať už se prochází se svými psy, nebo se v neoprénu houpe na boogie boardu spolu se svými třemi dětmi, třináctiletou Stellou Lunou, osmiletou Siennou May a šestiletým Eli Christopherem. Modernistickou stavbu opláštěnou teakovým dřevem, kterou navrhli architekti z poloviny století Conrad Buff a Donald Hensman, si manželé koupili od spolutvůrkyně seriálu Přátelé Marty Kauffman jako víkendové sídlo téměř před deseti lety.

Jak její fanoušci vědí, Pompeo je v dobré víře nadšenkyně do interiérového designu, jejíž slabost pro nemovitosti vyústila v renovaci řady úžasných domů, včetně moderní stodoly v Sag Harboru a jejího hlavního sídla, vily ve středomořském stylu z 20. let minulého století v Los Angeles.

Nejčastěji jí v těchto snahách dělá partnera designér Martyn Lawrence Bullard, který se podílel na domě spro Cher, Eltona Johna a několik členů klanu Kardashian.

„Jsme v životě toho druhého tak dlouho, že víme, co se Ellen bude líbit, ještě než jí to ukážeme,“ říká Bullard a zdůrazňuje, že dům na pláži je jeho čtvrtým projektem s herečkou. Po tolika spolupracích ji považuje za jednu ze svých nejbližších přátel.

Dům postavený v roce 1979 má skromné rozměry

To, co domu chybí na velikosti, vynahrazuje intimitou a dramatičností díky centrálnímu nádvoří a fenomenálnímu výhledu na oceán. Bullard vyměnil zvětralé dveře a okna za elegantní kovová s černým práškovým nástřikem, která nyní po otevření jako by zmizela. Místo teracových podlah instaloval zemitý beton. A přestože je designér známý především svou fantaskní estetikou, zářivě bílou kuchyní, která se hodí k modernistickému duchu domu, dokázal, že dokáže vytvořit i utilitární eleganci poloviny století.

Co se týká interiéru, tak Pompeo je veliká milovnice designu. Proto do jejího domu Bullard pořídil takové kousky jako je svůdná, nízko položená vintage kožená pohovka de Sede v obývacím pokoji, stůl ze 70. let z ateliéru Yvese Saint Laurenta, který stojí ve vchodu, a zarámované fotografie ikonických osobností, jako jsou Diana Ross a Grace Jones. Ale je to právě honosná kamenická práce, která dodává domu ten nejdivočejší va-va-voom. Bullard použil bohatě žilkovaný vzácný brazilský mramor známý jako Black Agatha na obložení stěn v obývacím pokoji, jídelně a hlavní ložnici a v hlavní koupelně použil něco, co vypadá jako lom Arabescato Vagli.

Zdroj: architecturaldigest.com, Youtube