S vůní tradice: Příběh kapra
S vůní tradice: Příběh kapra. Historie kapra v naší kuchyni s historikem Martinem Francem
Je pravda, že kapr se kdysi podával dokonce k snídani? Byla ryba drahá a kdo si ji mohl dovolit? Pytlačilo se? Věnovala se úpravě kapra i legendární M. D. Rettigová?
Související
-
Kapr: Jak jej připravit, aby na talíři bylo minimum kostí?
Vánoce bez kapra? Pro mnohé rodiny nepředstavitelné! Jaký je jeho původ? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Kapra s povidly a perníkem vytlačil ten smažený. Za tradicí štědrovečerního menu
Bramborový salát, kapr, rybí polévka a cukroví, to je vánoční tradice, říká kuchař a cukrář Jiří Šedivý. Na Moravě se dodržuje podstatně více než v Čechách.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.