Hlavní obsah

Pelé na dálku pogratuloval Neymarovi k vyrovnání brazilského rekordu

Fotbalová legenda Pelé na dálku pogratuloval z nemocnice útočníkovi Neymarovi k 77. brance za brazilskou reprezentaci, kterou vyrovnal jeho letitý rekord. Nyní dvaaosmdesátiletý trojnásobný mistr světa ho držel osamoceně 51 let. Ani Neymarova trefa ale nezabránila porážce "Kanárků" ve čtvrtfinále mistrovství světa s Chorvatskem.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Brazilský útočník Neymar s vlajkou Pelého před zápasem s Jižní Korejí.

Článek

"Sledoval jsem, jak rosteš, fandil jsem ti každý den. A teď ti mohu konečně pogratulovat, že jsi vyrovnal můj počet gólů za Brazílii," napsal Pelé na instagramu. "Oba víme, že je to víc než jen číslo. Naším největším úkolem je inspirovat spoluhráče, další generace a každého, kdo má rád náš sport," přidal Pelé, který je kvůli infekci dýchacích cest hospitalizovaný v nemocnici v Sao Paulu.

Třicetiletý Neymar, jenž na šampionátu v Kataru vynechal dva zápasy kvůli zranění kotníku, vstřelil 77 gólů ve 124 duelech. Pelému na stejný počet branek stačilo 92 utkání, naposledy v brazilském dresu skóroval v přípravném zápase proti Rakousku v roce 1971.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pelé (@pele)

Neymar se v Kataru trefil dvakrát, Brazilci ale opět nenaplnili vysoká očekávání. Na medaili čekají od roku 2002, kdy šampionát ovládli a získali rekordní pátý titul. Ve čtvrtfinále vypadli počtvrté za posledních pět šampionátů.

"Bohužel to nakonec není nejšťastnější den. Ale můj rekord tu byl přes 50 let a nikdo se mu ani nepřiblížil. Až ty jsi to dokázal. To ukazuje, jaký je to úspěch," uvedl Pelé.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.