bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zohorna byl povolán z farmy. Proti Columbusu vyfoukl místo nejlepšímu hráči AHL

10. prosince 2022, 12:25

Jan Vojkůvka

Dobrými výkony v AHL se Radim Zohorna dočkal poprvé v sezoně pozvánky do hlavního týmu Calgary Flames. V noci z pátku na sobotu dokonce vyfoukl místo nejproduktivnějšímu hráči AHL Matthewovi Phillipsovi, který si na svůj druhý zápas v NHL bude muset ještě počkat.

Šestadvacetiletý Zohorna, který má v této sezoně platnou jednocestnou smlouvu, se do Calgary dostal letos v říjnu. Tehdy byl totiž umístěn na waiver list Pittsburghem, který jej chtěl poslat na farmu a Flames si českého útočníka vytáhli do své organizace. 

Místo v NHL si ale musel teprve zasloužit. Také Plameny ho totiž poslaly na farmu do týmu Calgary Wranglers, kde se ale prezentoval solidními výkony. V AHL se mu poměrně dařilo, ve 20 zápasech zapsal pět branek a přidal jedenáct asistencí, díky čemuž si nakonec řekl o pozvánku do hlavního týmu. 

Flames byli celkově v posledních dnech, co se týče práce s Wranglers, dost aktivní. Do záložního celku poslali Kevina Rooneyho, s nímž nepanovala taková spokojenost, a z AHL si vedle Zohorny vytáhli rovněž Matthewa Phillipse. 

Očekávalo se, že právě Phillips by mohl zaujmout místo v hlavním týmu v pátečním utkání proti Columbusu. Moc lepších hráčů v AHL totiž v tuto chvíli nenajdeme. Nejen, že čtyřiadvacetiletý útočník dokázal v AHL ve 219 utkáních posbírat 191 kanadských bodů, ale v této sezoně je dokonce nejproduktivnějším hráčem celé ligy. Ve 20 zápasech totiž zaznamenal 15 branek a stejný počet nahrávek.

Jenže se tak nestalo a na svůj druhý zápas v nejslavnější lize světa (svůj debut prožil v sezoně 2020/21 proti Vancouveru) si bude muset ještě počkat. Místo ve čtvrté formaci mu totiž vyfoukl právě Radim Zohorna, který přeci jen posbíral v NHL o něco více zkušeností.

Ve svém 26. zápase v kanadsko-americké soutěži svou dosavadní bilanci čtyř gólů a šesti asistencí nerozšířil. Nezazářil, ale ani nezklamal. Ostatně, moc prostoru i kvůli častému vylučování na straně Flames nedostal...

Během šesti a půl minut na ledě ovšem poctivě odváděl svou práci, dostával se svými spoluhráči puk do útočného pásma a snažil se vybojovávat buly před brankou Blue Jackets. Během první třetiny se dokonce vedle brankoviště dostal do šance, ale kotouč mu sjel po čepeli a nakonec se mu nepovedlo branku Joonase Korpisala ohrozit. 

Ve třetí třetině, kdy už čtvrtá formace tolik prostoru nezískávala (kvůli skóre 0:2), nakonec se svými spoluhráči sledoval, jak Calgary padlo s Columbusem 1:3 a přišlo po třech výhrách o svou vítěznou sérii.

Zda Zohorna získal, alespoň prozatím, pevnější místo na soupisce Calgary, se ukáže už v noci ze soboty na neděli, kdy Flames nastoupí na ledě Toronta. Je ovšem také možné, že se trenér Darryl Sutter pokusí vyzkoušet Phillipse. Nechat sedět nejproduktivnějšího hráče AHL pouze na tribuně by totiž byl hodně odvážný krok, když už ho povolal do hlavního týmu. Na druhou stranu by to byl pro Zohornu hodně cenný skalp a mohlo by to naznačit, že si vysloužil důvěru kouče Flames.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.