InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Chantal Poullain s Triem Štěpána Markoviče

    Úterý 7.5 19:30 - Městské divadlo Český Krumlov

  • MUDr. Jan Hnízdil-Jak si udržet zdraví v nemocné společnosti - beseda

    Úterý 7.5 18:00 - Velký sál Univerzity Tábor

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fantom odstartoval své vánoční koncerty v kostele svatého Jiljí v Miroticích

 Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

MIROTICE – Ta pravá vánoční atmosféra dnes zavládla v kostele svatého Jiljí v Miroticích, kam přijela hudební skupina Fantom spolu s hostujícími zpěvačkami Annou Marelovou a Hedvikou Helenou Peterkovou. Slyšet byly tradiční písně, ale zazněla i jedna úplná novinka. Fantom se kvůli předchozím covidovým opatřením vrátil k tradičním vánočním koncertům po třech letech.


Historie vánočních koncertů Fantomu se začala psát v roce 2014. „Vánoční koncerty začaly ve spolupráci s Milevským dětským sborem pod vedením Gabriely Molové. S tímto speciálním vánočním programem jsme vystupovali až do covidu. Myšlenka vánočních koncertů byla z mé hlavy. Říkal jsem, že když jsou ty Vánoce a jejich čas má takovou krásnou vánoční atmosféru, tak by byla škoda nevyužít zdejších kostelů k tomu, abychom do nich pozvali lidi na vánoční písně. Když mi Gabriela Molová slíbila účast dětí, tak jsem byl nadšený. Na vánoční koncerty jsem totiž hledal těleso, aby Fantom nevystupoval sám," popsal počátky vánočních koncertů frontman Fantomu Jindřich Müller.

V dřívějších letech nevystupoval při vánočních koncertech s Fantomem pouze Milevský dětský sbor, ale také například sbor Mil-Roses, Nela Duchačová či Nina Fialová. „Letos rodiče dětí z dětského sboru nedovolili, aby děti s námi vystupovaly, že mají nabitý program. Rozhodl jsem se tedy oslovit Annu Marelovou a Hedviku Helenu Peterkovou. Aničku znám právě z Mil-Roses. Hedviku jsem znal ze zábav, kdy přišla, že by si s námi zazpívala a v jejím podání zazněla píseň Zelený samet. Napadlo nás ji tedy oslovit," dodal Jindřich Müller.

Vedle známých písní se mohou návštěvníci vánočních koncertů těšit i na jednu zcela novou píseň. Jmenuje se Betlémské světlo. „Píseň by měla vyprávět o tom, jak se na Vánoce díváme a těšíme. Také obsahuje naše vzpomínky na dětství. Napsal jsem ji letos. Celkově už mám na vánočním koncertu pět svých vlastních vánočně laděných písní. Chtěl bych tímto pozvat lidi na zbývající vánočních koncerty v Krásné Hoře, v Milevsku a snad také v Bernarticích," uzavřel zpěvák Fantomu.

Dnešní mirotické vystoupení doplní ještě 17. prosince od 17 hodin koncert v Krásné Hoře, 26. prosince od 18 hodin v kostele na náměstí v Milevsku a 6. ledna od 18 hodin v Bernarticích. Novoroční koncert ale podle Jindřicha Müllera není úplně jistý.

 

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • . 

    Reagovat

     

    Tak se Jindřich konečně dočkal.

    Vloženo 11.12.2022 07:10:00

    • Verca 

      Reagovat

       

      Jak to myslíte? To je snad dobře ne?

      Vloženo 11.12.2022 10:11:18

      • kostelník 

        Reagovat

         

        Tak na náměstí v Milísku nebylo Jindřichovi "dovoleno" zpívat, sám "nejvyšší" si to nepřál a tak místo RM band vystoupil RRF band (čti R band) Samozřejmě si toho pár lidí všimlo a následně dotazovalo důvod. A tak ředitel domu kultury který tvrdí (ale nesmyslí si) že podmínky kulturního dění v Milevsku určuje pouze on, ve snaze napravit škraloup v podobě politické proti kandidatury proti nejvyššímu, vzal celé to faux pas kolem kulturního programu při rozsvěcení vánočního stromku v Milevsku na sebe. Bohužel (bohudík) v kostele (prozatím) nejvyšší vliv nemá a tak může Jindra zpívat aspoň tam.
        Ale jak se říká, vše špatné je k něčemu dobré a tak má Jindra motiv na remake textu písně "Pyšný král"

        Vloženo 11.12.2022 14:57:00

  • V. 

    Reagovat

     

    Ještě že ten Fantom pořád hraje, protože lepší kapela v okolí Milevska není stoprocentně!! Neříkám, že tu nejsou také talentované kapely, ale Fantomu se určitě nevyrovnají

    Vloženo 10.12.2022 21:49:50

    • Miloš 

      Reagovat

       

      Byl jsem včera v Miroticich na jejich koncertě v kostele a bylo to úžasný.

      Vloženo 11.12.2022 10:33:09

    • Ni 

      Reagovat

       

      Kolik máš pod kůži promile

      Vloženo 11.12.2022 22:55:53

      • MiKo 

        Reagovat

         

        Také jsem tam byl a potvrzuji - bylo to fakt nádherný !

        Vloženo 12.12.2022 07:25:08

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace