Zprávy / Festivalové

Aurora a Moderat na Metronome

Aurora a Moderat na Metronome

redakce | Zprávy / Festivalové | 11.12.2022

Norská Aurora a němečtí elektronici Moderat jsou další senzací nového ročníku Metronome Prague, který se uskuteční 22. až 25. června 2023 na pražském Výstavišti, a připojují se k francouzským M83 a britským White Lies a Editors.

více o festivalu zde

Aurora Aksnes svou první skladbu Puppet vydala v roce 2012. První větší ohlas přišel v roce 2015 se skladbou Runaway. Přelomový byl následující rok 2016, kdy vyšlo úspěšné debutové album All My Demons Greeting Me As A Friend a Auroře získalo pověst jedné z nejslibnějších evropských umělkyň. V roce 2018 následovalo EP Infections Of A Different Kind, na které navázalo album A Different Kind Of Human. Zatím poslední deska The Gods We Can Touch vyšla v lednu 2022. Aurora má na kontě i další úspěchy. Svůj hlas propůjčila například severnímu větru v písni Into the Unknown z Disneyovky Frozen 2, kterou si naživo zazpívala s Idinou Menzel na předávání Oscarů. Napsala ústřední píseň pro film Tajemná zahrada s Colinem Firthem a Julie Walters. Známá je také její spolupráce s The Chemical Brothers.


Moderat je elektronická superskupina z Berlína, která během posledních dvou dekád definovala zvuk minimalistického techna a proslavila ho po celém světě. Formace vznikla spojením dvou ikon německé elektronické scény – Modeselektor, v němž se sešli Sebastian Szarya s Gernotem Bronsertem, a projektu Apparat, za kterým stojí Sascha Ring. Aktéři budoucího Moderatu se poprvé potkali v roce 2003 a už tehdy vyšly jejich první skladby na EP Auf Kosten der Gesundheit, které nastínily směr, jakým se formace bude ubírat. Své debutové album s průlomovým singlem A New Error vydali v roce 2009. Druhé album s lakonickým názvem II vyšlo v roce 2013, třetí III je z roku 2016 a zatím poslední deska More D4ta spatřila světlo světa v květnu 2022.

Info

Metronome Prague
22.–25. 6. 2023
Výstaviště, Praha
Fb událost

foto © Birgit Kaulfuss

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Knižní lázně v Mariánských Lázních

redakce 22.05.2024

Program vyznávající pestrost kultury v atmosféře lázeňského města připomene i výročí Franze Kafky a Bedřicha Smetany.

Hloubkový ponor na oslavě Hlubina

redakce 21.05.2024

Hloubkový ponor do podzemního světa kulturní scény, poslední návrat na místo vzniku a nová kolaborace.

Cool v plotě osciluje mezi žánry

redakce 21.05.2024

Letos vystoupí více než třicet umělců ze Španělska, Velké Británie, Polska, Slovenska a řada současných objevů z české scény.

Jarní JazzFestBrno zakončí Chris Botti a Slavnosti synkop

redakce 20.05.2024

Chris Botti přiveze do Brna vlastní kapelu pohybující se na hraně R´n´B, jazzu, funku a gospelu.

Marienbad Film Festivalu v duchu Regenerace

redakce 19.05.2024

Celý festival zahájí projekce nového filmu režisérské legendy španělského filmu Víctora Ericeho Zavřít oči.

Festival Holostok oživí pohraničí

redakce 19.05.2024

Kolem Holostoku se stihla vybudovat početná komunita, která se v Holostřevech v předposledním červnovém víkendu potkává.

Let It Roll kompletuje

redakce 17.05.2024

Hlavními taháky jsou žánrové hvězdy, ať už A.M.C., populární uskupení Rudim3ntal, které se vrací po pěti letech s novou show, nebo hitmakeři Netsky, Sigma, Sub Focus a Wilkinson.

Festival Bukolika odhalil lineup

redakce 16.05.2024

Dramaturgie Bukolika je typická představováním lokálních talentů na poli experimentální či elektronické hudby.

Proměna festivalu Deziluze

redakce 16.05.2024

U příležitosti letošního výročí bude Festival Deziluze věnovat zvláštní pozornost Kafkově odkazu.

Karneval marnosti na zámku Ptení

redakce 13.05.2024

Pomíjivost věcí, prázdnota a nicota světa, ve kterém nás čeká jen smrt – alespoň ty šťastnější. Tři dny plné hudby, tance a další zábavy na rozpadajícím se zámku.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace