InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Výlet s knihovnou do okolí Volyně

    Úterý 14.5 11:20 - Strakonice – sraz na autobusovém nádraží

  • Vernisáž výstavy obrazů Rudolfa Riedlbaucha

    Úterý 14.5 17:00 - Muzeum Středního Pootaví

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Motor ve výročním utkání proti Brnu potvrdil vítězství z Třince

 Autor: Jan Škrle.

    Autor: Jan Škrle.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Další cenné vítězství v boji o předkolo play off si připsali hokejisté Českých Budějovic v dnešním utkání 28. kola extraligy proti Kometě Brno. Hosté se v první části ujali vedení, ale od druhé třetiny byl Motor lepším týmem a už na druhou přestávku odcházel v těsném vedení po gólech Milana Gulaše a Martina Hanzla – 2:1. Ve třetí třetině pak Motor kontroloval hru a blízko třetí brance byl po Tomečkově práci Vopelka, ale jeho parádní volej zastavila horní tyč Furchovy svatyně. Nakonec to však domácí nemuselo mrzet. V 51. minutě totiž propálil obránce Daniel Gazda v přesilovce vše, co mu stálo v cestě, a tím definitivně zlomil odpor soupeře – 3:1.

Pro Motor šlo o jubilejní 2500. utkání v extralize. To první odehrál 3. ledna 1937, tehdy nastoupil s osmi hráči do pole a porazil Mladou Boleslav 3:0, dnes na tehdejší borce navázali Jihočeši podobným výsledkem. Premiérový start v extralize si připsal právě při výročním utkání dorostenec Samuel Drančák, šestnáctiletý odchovanec strakonického hokeje se stal vůbec prvním hokejistou ročníku narození 2006, který do tuzemské nejvyšší soutěže zasáhl.

Hvězdou utkání byl vyhlášen z budějovické strany střelec rozdílové branky Martin Hanzl. „Důležitý byl první gól. Na Milana Gulaše tam byl asi faul, ale kluci nepřestali hrát a byli za to odměněni. Co se týče mého gólu, snažil jsem se vylákat co nejvíce hráčů na sebe, Kuba Strnad to výborně dobruslil z druhé vlny a puk mi ještě vrátil do brány. Byl to krásný gól do prázdné brány. Pak třetí gól vstřelil Dan Gazda, to není nic nového, prokazoval to už ve Zlíně, je to výborný bek se skvělou střelou. Hraje dobře a jen ať v tom pokračuje. Urvali jsme dva zápasy, teď máme tři dny volna, tak si odpočineme a půjdeme zase na to," zhodnotil celé utkání.

Nacházíme se už ve druhé polovině základní části, ale situace v tabulce je stále velmi vyrovnaná. Nyní je Motor na 33 bodech třináctý, ale dotahuje se na spoustu týmů před sebou. Naopak poslední Kladno už má manko pět bodů. Nyní následuje reprezentační přestávka, po ní jedou Jihočeši 20. prosince do Mladé Boleslavi (17.30).

HC Motor ČB – HC Kometa Brno 3:1

(0:1, 2:0, 1:0). Branky a nahrávky: 24. Gulaš (Pech), 36. Hanzl (Strnad), 51. Gazda (Hanzl, Pech) – 6. Horký (Ďaloga, Holík). Přihlíželo 5 485 diváků.

České Budějovice: Hrachovina – Štencel, Šenkeřík, Hovorka, Vráblík, Gazda – Strnad, Hanzl, Gulaš – Dzierkals, Pech, Valský – Čachotský, Toman, Přikryl – Drančák, Vopelka, Tomeček.

Kometa Brno: Furch – Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Hrbas, Gulaši, Holland, Němec – Holík, Flek, Horký – Zaťovič, Zbořil, Koblížek – Šalé, Strömberg, Kollár – Süss, Dufek, Kratochvíl.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace