Reklama:
Nejprodávanější protein je zpět!
100 % Whey protein 1+1 za 777 Kč
Skladem všechny příchutě, celkem 8 variant! Více zde.

Jaké byly podzimní pohárové a kondiční soutěže 2022 očima závodníků? (I.)

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti


POHÁROVÉ SOUTĚŽE
Diamond Cup Prague: propoziceinfostartovkyvýsledkyfotozákulisíabs.
videa mužů - kultur., klasika, physique + muscular phys., class. phys.
videa žen - bikiny, bodyfitness, physique + fit model, wellness + páry
Elite Pro: výsledkyfotovideo kulturistikavideo bikiny
Fitness Mania Classic Kladno: propoziceinfostartovkyvýsledkyfoto I. foto II. zákulisí
Elite Pro: výsledkyfoto
Partner Cup Čelákovice: propoziceinfostartovkyvýsledkyfotozákulisí
GP Fitness Brno: propoziceinfostartovkyvýsledkyfotozákulisí
GP PEPA Opava: propoziceinfostartovkyvýsledkyfoto
Elite Pro: výsledkyfoto
Beautiful and Strong Ústí n.L.: propoziceinfostartovkyvýsledkyfotozákulisí
BFC Cup Liberec: propoziceinfostartovkyvýsledkyfotozákulisí exhibice

Partner Cup 2022 - výsledky
Beautiful and Strong 2022 - výsledky
GP Ostrava 2022 - výsledky
Golem Classic 2022 - výsledky
Letos jsme opět zprostředkovaně oslovili všechny závodníky, kteří se zúčastnili podzimních pohárových nebo kondičních soutěží, s návrhem, zda by chtěli zhodnotit celou sezónu, ohlédnout se za závody, vyslovit své názory, jak se jim líbily, co se jim nelíbilo, prostě a jednoduše, aby měli příležitost se vyjádřit ke klání, jehož se zúčastnili.

Děkujeme opět těm, kteří si našli tu chvilku a napsali pár řádků, nebo i více, o svých dojmech ze soutěže, velmi si toho ceníme. Možná právě Vy přispějete k dalšímu zkvalitnění při jejich pořádání.

Níže si můžete pročíst příspěvky závodníka classic physique Václava Hladkého a kulturisty a závodníka physique Šimona Kvapila, kteří se oba letos na soutěžní pódia postavili vůbec poprvé! Jak se jim jejich první závodní sezóna vydařila?


Václav Hladký

Zdravím redakci Ronnie.cz a všechny fitness nadšence. Jmenuji se Václav Hladký, bydlím v Děčíně a cvičení se věnuji 8 let. Pracuji jako profesionální voják již 7 let. V minulém roce v prosinci jsem se rozhodl, že už cvičení nebudu brát jako rekreační záležitost, ale že bych se chtěl připravit naturálně na první amatérské závody v ČR. Oslovil jsem trenéra Daniela Pokorného, který závodí v kategorii classic physique, což je kategorie, která je mi nejblíže z kulturistické scény. Tudíž padla volba na Dana a na jeho zkušenosti. Příprava směřovala na letošní podzimní závody, konkrétně na pohárovou soutěž Partner Cup v Čelákovicích, a jelikož jsem z Ústeckého kraje, tak další volba padla na Beautiful and Strong v Ústí nad Labem.

Příprava pro mě nebyla vůbec jednoduchá, protože mám 27,5hodinové služby, kdy člověk téměř nespí a je pořád na nohou, a proto jsem musel nad vším daleko více přemýšlet (jídlo, cvičení, regenerace). Můj trenér sloužil u policie, kde se připravoval na soutěž, a měl podobné podmínky, ve kterých dokázal získat profi kartu v Elite Pro. Pomohl a poradil mi se vším, vzal jsem si jeho rady a zkušenosti k srdci. Od června jsme začali pomalou dietou postupně snižovat váhu z 90 kg na závodních 75 kg. Věděl jsem, že první soutěž, na kterou půjdu, budu zkoušet, co na mě bude nebo nebude fungovat. Hlavně v superkompenzaci. Na Partner Cup jsme dělali klasickou "superku", kdy nejdříve vyprázdníte glykogen, a pak začnete plnit sacharidy, což se u mě projevilo jako špatná volba a v den soutěže jsem se zalil vodou. Nepil jsem, podepsal se na mně celkový stres z prvních závodů a umístil jsem se na 9. místě v kategorii classic physique.

Jsem člověk, který se nevzdává, a absolutně mě prohra neodradila. Proto jsem se za další 3 týdny připravil na další pohárovou soutěž Beautiful and Strong v Ústí nad Labem. S Danem jsme změnili strategii a superkompenzace probíhala prakticky stejně, jako kdyby vlastně nebyla. Již jsem nedělal žádné velké změny v jídle, sacharidy jsem držel stejně kolem 200 g a s vodou jsem taky nemanipuloval. Forma vyšla daleko lépe, stres už nebyl tak velký a já byl spokojený, že jsem vůbec dokázal udělat naturálně takovou formu za podmínek, které mám. Skončil jsem na 4. místě v kategorii classic physique.

Byla to moje první sezóna, kde šlo hlavně o to, abych si zkusil, zda mě to vůbec bude bavit a jestli má cenu zkoušet posouvat se dál. Příští rok se budu připravovat opět pod vedením Daniela Pokorného, a to v kategorii classic physique na zahraniční soutěže ve federaci NPC, konkrétně do Rakouska a Maďarska, což bude pořádná výzva.

Děkuji všem, co mě podporují, hlavně mé manželce, rodině, kolegům, kamarádům a velké díky mému kouči Danovi, bez kterého bych se nikdy neposunul.


Šimon Kvapil

Dovolte mi zhodnotit podzimní závody. Mám za sebou první sezónu závodění, účastnil jsem se GP Ostrava v kategorii physique a Golem Classic v Kutné Hoře, kategorie kulturistika do 80 kg. Musím uznat, že cesta na pódium byla velmi trnitá a vyčerpávající, nicméně ten správný předpoklad pro úspěch je podpora a motivace. Podporu jsem našel u svého trenéra Jirky Malíře, který mě připravoval. Jelikož jsem otec od dvou dětí, mojí největší motivací bylo dostat se až do konce přípravy, což se povedlo, a dokonce se stříbrnou medailí. :-)

Jsem rád, že jsem si mohl vyzkoušet závodní atmosféru na soutěžích pod hlavičkou SKFČR, vše bylo velmi profesionální a skvěle zorganizováno.

Tímto děkuji a těším se na další sezónu 2023!




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínCalifornia Pro 2024 - výsledky a foto...
soichiro (12:35) • asi vi co dela a uz se mu nechce jit do vysledku za kazdou cenu ...
magazínCalifornia Pro 2024 - výsledky a foto...
TomášZl (18:41) • Na ty trable v přípravě, ještě dobrý výsledek pro Pepu. Alespoň získal nové zkušenosti....
magazínCalifornia Pro 2024 - výsledky a foto...
R_K (17:01) • Co se s tím Šádkem děje ? Geneticky obdařený kultík, zkušený, minulé roky solidní výsle...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Majka (10:43) • Děkuji za upozornění, opraveno. Vážil 94,2 kg :)
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
siorac (16:41) • Chyba ve váze v kategorii Kulturistika nad 90kg: 6. Jiří Kocurek z Kubík fitness Ostr...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie