Slovákům se omluvili Čerešňák, Roman a Hrivík. Povolali další dva hráče z TELH

Foto: Facebook Hockey Slovakia

13. prosince 2022, 12:07

Adam Bagar

Nejen český kouč Kari Jalonen čítá ztráty. Omluvenky trápí třeba i Slováky, kteří před domácím Kaufland Cupem v Bratislavě museli udělat tři změny v nominaci.

Slováci se sešli už v pondělí večer. Oproti původní nominaci jim chyběli pardubický Peter Čerešňák, třinecký Miloš Roman a Marek Hrivík, kteří se omluvili z důvodu zranění, nebo Peter Cehlárik, jenž se k týmu připojí ve středu.

Místo trojice zraněných povolali generální manažer Miroslav Šatan a hlavní trenér Craig Ramsay vítkovického obránce Mária Grmana, litvínovského útočníka Matúše Sukeľa a 20letého forvarda Maroše Jedličku ze Zvolena.

V kádru je nadále deset jmen z české extraligy. Grman se Sukeľem doplnili beky Patrika Kocha, Martina Bučka, Michala Ivana, Martina Marinčina a útočníky Marka Daňa, Patrika Hrehorčáka, Mária Luntera a Róberta Lantošiho.

Slovensko vykročí do domácí akce ve čtvrtek od 18 hodin proti Norsku, které se den nato utká s Lotyšskem, v sobotu pak Kaufland Cup vyvrcholí v Bratislavě od 13:00 soubojem mezi domácím výběrem a lotyšskými hokejisty.

Nominace Slovenska na Kaufland Cup 2022

Brankáři:
Samuel Hlavaj (Slovan Bratislava), Stanislav Škorvánek (Michalovce).

Obránci:
Michal Beňo, Andrej Golian (oba Slovan Bratislava), Mário Grman, Patrik Koch (oba Vítkovice, Česko), Martin Bučko (Pardubice, Česko), Martin Gernát (Lausanne, Švýcarsko), Michal Ivan (Liberec, Česko), Martin Marinčin (Třinec, Česko).

Útočníci:
Marko Daňo, Patrik Hrehorčák (oba Třinec, Česko), Daniil Fominych, Samuel Takáč (oba Slovan Bratislava), Mário Lunter, Róbert Lantoši (oba Mladá Boleslav, Česko), Martin Bakoš (Ajoie, Švýcarsko), Peter Cehlárik (Zug, Švýcarsko), Viliam Čacho (Trenčín), Maroš Jedlička (Zvolen), Matúš Sukeľ (Litvínov, Česko), Alex Tamáši (Banská Bystrica).

Program Kaufland Cupu 2022 v Bratislavě

Čtvrtek 15. prosince:
18:00 Slovensko – Norsko

Pátek 16. prosince:
17:00 Norsko – Lotyšsko

Sobota 17. prosince:
13:00 Slovensko – Lotyšsko

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz