Centrum pro regionální rozvoj ČR spoluorganizovalo misi německých firem z oboru 3D tisku do Česka. Přizváni byli i čeští podnikatelé z oboru.

První den proběhl v Praze, druhý v Liberci. V Praze se uskutečnila společná prohlídka světoznámého výrobce 3D tiskáren, firmy Průša. Účastníci byli seznámeni s výrobními postupy a principy této úspěšné firmy, v níž nyní pracuje kolem 750 zaměstnanců a každý měsíc se vyrobí více než 10 000 tiskáren. Následovala návštěva malé firmy zaměřené na 3D tisk, Sharplayers, kde se rozvinula velmi neformální a praktická diskuse s účastníky mise.

Druhý den pokračoval v Liberci, ve firmě MSV, systéms s.r.o., zaměřené na 3D tisk kovů a následně v Technické univerzitě v Liberci – Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace a Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické. Program byl zakončen návštěvou firmy Hardwario.

Program byl vytvořen přímo na míru zúčastněným firmám, které velmi ocenily individuální přístup a možnost diskuse o konkrétních řešeních.

Pro více informací kontaktujte: A. Měrková (CRR ČR), 225 855 314, anna.merkova@crr.cz