Žena v supermarketu při vážení zaměnila banány za jablka v akci. Hrozí jí 8 let

Přidat na Seznam.cz

Polsko Žena byla přistižena poté, co omylem zaplatila za nákup u samoobslužné pokladny.

V polském městě Zabkowice Slaskie v Dolním Slezsku jedné ze zákaznic obchodu navážila banány, ale označila je jako jablka za akční cenu. Nyní ženě hrozí až osm let vězení.

Informují o tom polská média O2 a Gazeta.

Je známo, že 47letá žena po nákupu v supermarketu šla k samoobslužné pokladně. Tam však špatně zvážila banány a místo nich si vybrala jablka, která byla ve slevě. Ušetřila tak pár zlotých.

Podvodu si však všiml pracovník ostrahy obchodu, který k zákaznici po zaplacení přistoupil. Žena byla velmi překvapená a vysvětlila, že byla velmi unavená, a proto omylem stiskla ikonu jiného ovoce.

Sedmačtyřicetiletá žena bude za tento čin stíhána. Hrozí jí až 8 let vězení.

Publikace uvádí, že předvánoční období je v Polsku obdobím zvýšeného provozu supermarketů. Obchody nabízejí stále více akcí. Někteří zákazníci však ve snaze ušetřit ještě pár zlotých přicházejí s různými nestandardními nápady, které jsou často nezákonné. V Česku bude situace podobná.

„Tyto triky nejsou nové. Na několika prodejnách jsem se s tímto problémem také setkali. Přijali jsme nezbytná opatření,“ říká PR manažerka většího českého supermarketu Barbora Vanko.

Zdroj: O2, Gazeta