TOPlist

Tim Cook navštívil technologické centrum Sony v Japonsku. Něco se chystá?

tim cook sony
  • CEO Applu navštívil japonské laboratoře Sony v Kumamotu
  • Prozradil, že foťáky pro iPhony dodávají Japonci už více než deset let
  • Nyní se chystá nová generace senzorů, které zachytí větší množství světla

Tim Cook je aktuálně na cestě mezi dodavateli Applu v Japonsku. Včera se na Twitteru pochlubil fotkou přímo z technologického centra Sony v Kumamotu. Kromě fotografie, na které je mu prezentován jeden z iPhonů, přidal i krátké poděkování firmě Sony za více než desetiletou spolupráci a zmínil také generálního ředitele Kenichira Yoshidu.

Při prezentacích nových produktů se Apple většinou nechlubí konkrétními dodavateli, se kterými spolupracuje. Nyní udělal Cook výjimku a rozhodl se pochválit dlouholetého partnera. Na druhou stranu je nutno uznat, že v poslední době už tolik nezáleží na hardwarových parametrech fotografických senzorů, jako je rozlišení nebo světelnost. Čím dál větší roli totiž hraje software, který dokáže z fotografií vymáčknout maximum.

Podle některých zdrojů nyní Sony pracuje na novém typu snímače, což mohl být také důvod návštěvy. Díky nové architektuře polovodiče by měl snímač zachytit více světla a zároveň omezit výkyvy expozice, aby fotka nebyla podexponovaná, ani přeexponovaná. Tuto novou generaci bychom mohli vidět už u další generace iPhonů, ale patrně je budou mít k dispozici i ostatní výrobci chytrých telefonů.

Autor článku Adam Bělunek
Adam Bělunek
Baví mě Apple, kvalitní audio-video technika a obecně chytrá řešení, která fungují. Volné dny se snažím trávit na kole v bikeparcích a trailcentrech, nebo na horách s batohem na zádech. Užívám si dobrou hudbu, občas zajímavou knihu a rád cestuji.

Kapitoly článku