Uherskohradišťský aquapark přivítal jubilejního čtyřmiliontého návštěvníka

Foto: Aquapark UH
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Po dvanácti letech fungování má za sebou uherskohradišťský aquapark další významný milník. Jeho turnikety prošel začátkem tohoto týdne návštěvník s pořadovým číslem 4 000 000.

V neděli večer nebo v pondělí ráno. Tak vedení aquaparku v Uherském Hradišti tipovalo, že jeho turnikety projde jubilejní, už čtyřmiliontý návštěvník. Nakonec k tomu došlo v pondělí 12. prosince kolem osmé ranní. Překvapivě ale nešlo o jednoho konkrétního člověka. Na plavání sem v tomto čase totiž dorazil celý ročník třeťáků Základní školy UNESCO v Uherském Hradišti. Ti všichni se tak dočkali malé pozornosti v podobě koupacích čepic i možnosti navštívit aquapark třeba místo školního výletu.

To, že čtyřmiliontý návštěvník byl z řad školní mládeže, která sem dochází na kurzy plavání, je symbolické, protože přesně to jsme měli na mysli, když jsme aquapark rekonstruovali. Chtěli jsme vybudovat nejen zážitkovou část, která je návštěvnicky atraktivní, ale i bazén pro spolkové plavání a pro výuku plavání, protože to je pro děti do dalšího života důležité,“ uvedl starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha, který přijel žákům do aquaparku osobně poblahopřát.

Podle ředitele aquaparku Jiřího Durďáka není čtyřmiliontý návštěvník důvodem k uspokojení, ale spíše k zamyšlení o budoucnosti a nabídce dalších služeb.

Trendy, ať už jde o plavání nebo trávení volného času, se mění. Poslední dobou je kladen velký důraz na zdravý životní styl, takže i naše produkty se musí přizpůsobovat těmto požadavkům,“ uvedl Jiří Durďák s tím, že by nemělo jít o žádné zásadní změny ve fungování aquaparku, ale spíše o dílčí drobné úpravy a vylepšení, včetně například rozšíření služeb.

První návštěvníci Aquaparku Uherské Hradiště prošli turnikety 21. prosince 2010. Od té doby se aquapark pravidelně umísťuje v žebříčku návštěvnosti neoblíbenějších turistických cílů České republiky v první padesátce.

Mezi bazénovými komplexy a aquaparky je dokonce třetím nejnavštěvovanějším. Nejvyšší měsíční návštěvnost zaznamenal aquapark v srpnu 2015, kdy přišlo celkem 50 404 osob, rekord v roční návštěvnosti si připsal v roce 2019, kdy jej navštívilo 402 833 lidí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x