Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-11

WU11: Souhrn prosincových zápasů a turnajů

Děvčata se představila na fotbalových hřištích i na palubovce

Sdílet

Děvčata starší přípravky měla i v prosinci mnoho akcí, kde je bylo možné zahlédnout nejen na fotbalových hřištích, ale i na palubovce v Moravanech.
Jednou z akcí byl halový Mikulášský turnaj v Moravanech, který pořádal tým FK Pardubice v neděli 4. prosince. Turnaje se zúčastnilo 8 týmů (převážně dívčích) a sparťanky se utkaly s každým z nich.
Celkové 4. místo, bylo pro trenérku Haniakovou spíše zklamáním, jak se vyjádřila po turnaji. "Tým měl na to, být na medailových umístěních," řekla. V turnaji se sparťanská děvčata utkala např. dvakrát s dívkami Slavie a ani jednou nebyla poražena. Bohužel nešťastně podlehla o branku Hradci Králové. S celkovou bilancí 3 výher, 3 remíz a jedné prohry, brala děvčata nepopulární "bramborové" medaile. 
Povedený turnaj byl určitě pro Dianu Norkovou, která byla oceněna vedením turnajem jako nejlepší brankářka turnaje.  
Celkové pořadí: 
  1. SK Slavia Praha A
  2. Rosice
  3. FC Hradec Králové
  4. AC Sparta Praha
  5. Orel
  6. FK Pardubice "červená"
  7. SK Slavia Praha B
  8. FK Pardubice "modrá"
Sestava: Norková - Adamcová, Vyroubalová, Šillová, Řídkosilová, Kurzweilová A., Machová, Straková
1 / 6
Ve stejný den, kdy jedna část děvčat odcestovala k turnaji do Moravan, tak zbytek poměřil síly s chlapci z Bohnic. Děvčata nestíhala tempu chlapců a rychle prohrávala a skóre postupně narůstalo.
V brance se při absenci klasické brankářky představila po dlouhé době Valentýna Jansová a zvládla svou roli velmi dobře. Sice obdržela hodně branek, ale hodně jich i chytila. Neúspěch musíme hledat v pohybu hráček a zapojení se do hry.
Slovan Bohnice - ACS 23:3 (7:0, 6:1, 4:1, 6:1) 
hráno 4 x 17 min - UMT Loko Vltavín 
Branky ACS: Piovarči, Jásková a vlastní
Sestava: Jansová - Kamitzová, Pavlovičová, Jásková, Krafnettrová N., Krafnettrová V., Piovarči, Hudáková, Pöpperle 
Druhé kolo zimní ligy v Kolovratech nám 10. prosince nachystalo soupeře FK Radošovice. Děvčata hrála téměř polovinu poločasu vyrovnaný fotbal proti klukům, bez větších šancí. Ve 12. minutě však překvapila svou dorážkou Laura Jásková a poslala děvčata do vedení. Radošovice zvýšily svůj tlak a o čtyři minuty později vyrovnaly. Když už se zdálo, že je poločas, tak strhla vedení na sparťanskou stranu opět Jásková 2:1. 
Do druhého poločasu vletěly Radošovice jako uragán a během dvou minut utkání otočily ve svůj prospěch a na hřišti hrál hlavně tým Radošovic. Až těsně před koncem utkání korigovala na konečných 3:6 opět Jásková! 
ACS - FK Radošovice 3:6 (2:1) 
hráno 2 x 25 min - UMT Kolovraty 
Branky ACS: Jásková 3 
Sestava: Drtinová - Jásková, Krafnettrová N., Hudáková, Jansová, Přibylová, Straková, Řídkosilová, Kratochvílová, Sidorenko, Táborská 
Komentář trenérů: "Utkání proti klukům jsou vždy pro děvčata přínosná, bohužel děvčata neplnila pokyny, které jsme jim dávali a některým děvčatům chyběl i pohyb a a správný výběr místa. V zimní lize se potkáváme s různými styly a zde bylo vidět, že rychlostně a hlavně v důrazu musí děvčata hodně přidat."
V nedělním mrazivém ránu nás 11. prosince čekali chlapci ze Střížkova. Opět rychlý a svižný tým soupeře nenechal nic náhodě a hned z prvního útoku skóroval. Ve 3.minutě to již bylo 2:0 pro FA, když si děvčata dala nešťastný vlastní gól.
Když se podařilo snížit na 2:1 Naty Kurzweilové, která vystihla rozehrávku soupeře, tak bohužel sparťanky za nedlouho opět propadly v obraně a chlapci navýšili své skóre na 3:1.  
Co se povedlo na začátku chlapcům, tak se povedlo i sparťankám na začátku druhé části. Aneta Kurzweilová snížila na 2:3. Kluci ze Střížkova zase utekli sparťankám na rozdíl dvou branek. Pak se ale krásně z voleje trefila Piovarči a opět to bylo jen o branku 3:4. V poslední minutě druhé části dostala děvčata branku na 3:5. 
Ve třetí části se dlouho nic nedělo, až na konci vstřelili chlapci dvě branky a za sparťanky korigovala Aneta Kurzweilová. Do poslední čtvrtiny se nic zvláštního nestalo, oba týmy přidaly po jedné brance.  
FA Praha - ACS 8:5 (3:1, 2:2, 2:1, 1:1) 
hráno 4 x 17 min - UMT Loko Vltavín 
Branky ACS: Kurzweilová A. 2, Kurzweilová N., Piovarči, Jínová 
Komentář trenérů: "Děvčata podala bojovný výkon, bylo vidět i hodně fotbalové kvality na obou stranách. I když výsledek nedopadl příznivě v náš prospěch, tak důležité byly výkony našich hráček na hřišti a tam jsme byli spokojeni. Určitě je na čem pracovat a co zlepšovat, úkolů do nového roku máme pro tým starší přípravky hodně."
Sestava: Drtinová - Kamitzová, Piovarči, Kašparová, Kurzweilová A., Kurzweilová N., Jínová, Zdeňková, Machová 

Další novinky