Reklama:
NOVINKA: Black Dragon Ultra Stim Pre-workout
Extrémní stimulace & maximální soustředění.
Tohle chcete zažít! Více zde.

Ohlédnutí za čtvrtečním
děním na Mr. Olympia 2022

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Olympia Fitness & Performance Weekend Joea Weidera, vrcholná událost profesionálního bodybuildingu, ke které nastupují ti nejlepší závodníci v kulturistice a fitness světa, se letos po dvou letech vrátila z exilu v Orlandu do Las Vegas. A platí, že sportovci z profesionální ligy IFBB Jima Maniona si návrat události do proslulého města kasín zatím nemohou vynachválit. Všechno je zde větší, lepší, nablýskanější a v kombinaci s tím, kolik kvalitních závodníků se na akci kvalifikovalo, je už teď jasné, že nás čeká fantastická Olympie! Program letošního Olympia Weekendu začal již v úterý a ve středu v Planet Hollywood Resort & Casino mezinárodní amatérskou soutěží v kulturistice a fitness Olympia Amateur Las Vegas, na které po šestadvaceti letech závodění profesionální kartu vybojovala i česká kulturistka Lada Plíhalová. Už ve středu na místě proběhla také prezentace profíků, na kterou ve čtvrtek navázala tradiční tisková konference těch nejzajímavějších účastníků události. Pojďme se za ní i za celým dosavadním děním na Olympia Weekendu 2022 ohlédnout!

Nepřehlédněte:
Figure a Fitness Olympia 2022 - výsledky a fotografie
Mr. Olympia 2022: schyluje se po semifinále k senzaci?
212 Olympia 2022: výsledky a fotografie
Olympia Amateur Las Vegas 2022: profi karta pro českou kulturistku!
Olympia Weekend 2022 očima Margity Zámolové

Prezentace

O první úsměvnou situaci letošního Olympia Weekendu se už při setkání závodníků postaral úřadující šampión Mr. Olympia Mamdouh Elssbiay. Prezident Olympia Weekendu a Chief Olympia Officer Dan Solomon v úvodu prezentace požádal závodníky, aby během ní nenatáčeli, protože se budou probírat i interní věci. Většina profíků v sále odložila telefony, ale "Big Ramy" natáčel dál. Bezelstného egyptského giganta snad nejde ani podezřívat z nějakého zlého úmyslu a pravděpodobné je, že se svou jazykovou výbavou zřejmě Danovi jenom nerozuměl. A tak když jej Solomon po pěti minutách vyzval, aby se jako úřadující šampión postavil a ukázal se ostatním, namířil objektiv svého telefonu přímo na něj! Ramy se nenechal rozhodit, ani když jej Dan kvůli natáčení napomenul, a do pléna v žertu poslal otázku, jestli Elssbiaye za neuposlechnutí instrukcí nemá nechat vyvést. Mamdouh na to jenom s úsměvem od ucha k uchu odvětil, že teď je z něj kameraman, a prostě natáčel dál. Jím pořízené video doteď najdete na jeho Instagramu. Kromě toho, že se během prezentace probíraly různé organizační záležitosti, zmínil Dan Solomon, že se začínají hledat nové lokality pro pořádaní Mr. Olympia, kam by se vešlo ne sedm, ale třeba třináct, patnáct nebo sedmnáct tisíc sedících diváků. Připomeňme, že ty nejdůležitější okamžiky letošního Olympia Weekendu budou v hotelovém resortu a kasinu Planet Hollywood hostit prostory sálu Zappos Theater, který pojme právě kolem sedmi tisíc příznivců profesionálního bodybuildingu.

Prezentace účastníků Mr. Olympia 2022

Tisková konference

Tiskovou konferencí diváky provázel osvědčený moderátor Bob Cicherillo, který nejprve dal slovo dnes už vzpomínanému Danu Solomonovi. Po majiteli Olympia Weekendu Jakeu Woodovu druhý nejdůležitější muž události připomněl, co mnozí často nedokážou docenit. Bodybuilding totiž jako sport roste navzdory obtížené situaci ve světě, kdy řada odvětví strádá. Je to podle něj vášní všech zúčastněných. Zmínil, že se letos pořádalo nejvíce profesionálních soutěží v historii a na Olympii se v jedenácti kategoriích kvalifikovalo nejvíce závodníků. Zúčastnit by se jich podle oficiální startovní listiny publikované na webu profesionální ligy IFBB Jima Maniona mělo celkem 378! Dan Solomon tedy nikterak nepřeháněl, když dodal, že nás čeká ta zatím vůbec největší Olympie. Dokonce i k Olympia Amateur Las Vegas se podle jeho počtů zaregistrovalo kolem 800 závodníků! Pořadatelům se také podařilo zajistit dosud největší podporu sponzorů a díky tomu letos mohou být uděleny i zatím nejvyšší finanční odměny. To vše z právě probíhající akce dělá nejenom největší Olympii v dějinách, ale i největší událost v historii profesionálního bodybuildingu! Organizátory navíc může těšit, že měsíc dopředu bylo vyprodáno.

Tiskovka stejně jako vloni probíhala na stojáka. Vždy na chvíli přišlo několik závodníků a po chvíli debaty mezi sebou anebo s moderátorem zase odešli. Je to asi lepší formát, než na jaký jsme byli zvyklí v minulosti, kdy všichni závodníci hodinu a půl seděli za stolky jenom proto, aby většina z nich za celou dobu řekla dvě věty. Jako první na stage ze závodníků přišel "Big Ramy".

Mamdouh Elssbiay

Dvojnásobný šampión Mr. Olympia z posledních dvou let během tiskové konference ocenil, že bodybuilding roste i navzdory krizi způsobené pandemií, a uvedl, že věří, že přijde lépe připravený než kdykoliv předtím. Netajil se, že mu Las Vegas chybělo, když je zde pro kulturistiku všechno lepší. Tady na Olympii poprvé závodil a z toho, že zde může bojovat o další vítězství, je nadšený. Mamdouh se tentokrát nenechal zatáhnout do nějakého hecování se soupeři. Místo toho v předsoutěžních rozhovorech raději mluvil třeba o tom, že letos byl aktivnější na sociálních sítích. Že se jim více v minulosti nevěnoval, vidí jako svou chybu.

Mamdouh Elssbiay na tiskové konferenci účastníků Olympia Weekendu 2022

Hadi Choopan

Posléze "Ramyho" na stagi při tiskovce doplnili Hadi Choopan s Brandonem Currym. Hadi v angličtině evidentně za poslední rok nepokročil ani za mák, a tak mu znovu musel pomoci překladatel. S jeho pomocí publiku sdělil pouze to, že věří, že rozhodčím nabídne proti loňsku svou lepší verzi. Ve chvíli, kdy mu připadlo startovní číslo jedna, Hadi mluvil také o tom, že doufá, že si ze soutěže odnese i první místo.

Brandon Curry

Šampión Mr. Olympia z roku 2019 mluvil o tom, že se cítí dobře, a zatím za sebou má dobrou přípravu. Věnoval jí tentokrát více času, a to asi čtyři měsíce. Věří, že díky tomu na pódium přinese lepší balíček než v předchozích letech. Dopřál si i delší objemovou fázi přípravy, aby vybudoval více svalů a více kvality. Zmínil se, že to pro něj ještě neskončilo, a chce se pokusit získat svůj titul zpátky. Stále je to pro něj výzvou. "Ramy" je sice skvělým kulturistou, ale on chce zpátky na vrchol!

Hadi Choopan a Brandon Curry na tiskové konferenci účastníků Olympia Weekendu 2022

Derek Lunsford

Po triu Elssbiay, Choopan, Curry pódium na nějakou dobu patřilo závodníkům z dalších kategorií. Z kulturistů později přišli Derek Lunsford a William Bonac, které postupně doplňovali další těžkotonážníci. Hlavním tématem pro Dereka, který vloni zvítězil na 212 Olympia, byl samozřejmě jeho přestup z lehčí váhy do královské kategorie open. Lunsford uvedl, že kulturistiku miluje, a vždycky věděl, že jednou bude v kategorii open závodit. Původně si ale nemyslel, že to bude už letos. Jeho plánem nejprve bylo obhajovat na 212 Olympia loňský titul. Po loňském vítězství se ale do posilovny vrátil tak nažhavený, že si brzy uvědomil, že vybudoval dost nové hmoty. A po nějakém tom rozvažování pochopil, že jeho tělo chce dále růst a hmotnostní limit lehčí váhy by jej zbytečně držel zpátky. Takže se rozhodl, že do open přestoupí už letos. Váží něco kolem 105 kg a díky tomu, že se nemusel starat o nějaké limity, je prý plnější, kulatější a vyváženější.

William Bonac

William Bonac, který byl v roce 2019 na Mr. Olympia dokonce druhý, přiznal, že se Olympie účastní vždy s cílem zvítězit. Má pocit, že letos konečně bude mít štěstí. Spolupráci s Chadem Nichollsem, který jej připravoval, si pochvaloval. Všechno šlo podle něj hladce. Jeho záměrem samozřejmě bylo přijít lepší než na jarních soutěžích a přinést svou nejlepší možnou verzi.

Hunter Labrada

Vloni čtvrtý Hunter Labrada uvedl, že je ze své letošní účasti na Olympii nadšený. Loňským výsledkem překvapil dost lidí, včetně sebe samotného. Věří, že nedostatky z minulé sezóny, o kterých ví, napravil a letos tak svým soupeřům bude ještě více zatápět!

Rafael Brandao a jeho dárky pro Nicka Walkera a Huntera Labradu na tiskové konferenci účastníků Olympia Weekendu 2022

Andrew Chinedu

Na tiskové konferenci účastníků letošního Olympia Weekendu asi nejvíce zazářili ti úplní nováčci soutěže. Platí to zejména o Andrewovi Chineduovi, který byl sebevědomý, vtipný a toho, že má možnost předvést poprvé pořádně svou osobnost, naplno využil. I v oblečení působil jako opravdu velký chlap a vedle Bonaca s Lunsfordem vypadal, jako by vzal děti na procházku. Uvedl, že Mr. Olympia je show o umění, a on převede Monu Lisu. Na otázku Boba Cicherilla, co od startu na soutěži očekává, odpověděl, že každý by si měl nalít limonádu, vzít si popcorn, zapnout si bezpečností pásy a těšit se na zábavu, jakou mu závodníci na Olympii přinesou. Mluvil také o tom, že někteří lidé na něj mají plná ústa hloupých řečí. Konkrétně ukázal na Iaina Valliera, který stál kousek vedle něj, s tím, že Valliere i Fouad Abiad o něm ve Fouadově podcastu řekli spoustu nehezkých věcí. Bylo tomu tak před Texas Pro a po jeho vítězství museli přiznat, že se mýlili. Totéž se opakoval před jeho účastí na Arnold Classic UK a ukazuje se, že činy jsou víc než slova. Na stagi prý nebude největší nebo nejnamachrovanější, ale bude ten nejhezčí, nejrozkošnější a nejvíc sexy.

Iain Valliere

Iain Valliere připomenul, že je z Olympie už ostřílený mnoha bitvami. V přípravě se soustředil na to, aby byl na Mr. Olympia 2022 kompletnější, kulatější a byl silnější ve všech pózách. Věří, že letos bude v prvním vyvolávání, a chce rozhodčím ukázat něco, co od něj ještě neviděli. Včetně vylepšené prezentace.

Nick Walker

Tradičně sebejistý Nick Walker, který vloni při svém premiérovém vystoupení na Mr. Olympia bral páté místo, zmínil, že si myslí, že vloni měl na soutěži porazit Huntera Labradu. Nepochybuje o tom, že letos bude v prvním vyvolávání.

Hecování Nick Walker vs. Blessing Awodibu na tiskové konferenci účastníků Olympia Weekendu 2022

Blessing Awodibu

Pořadatelé Olympia Weekendu samozřejmě využili i showmanství Blessinga Awodibua, který se letos na Mr. Olympia kvalifikoval poprvé, a na tiskové konferenci mu dali prostor. Blessing přišel na pódium s tím, že má s Nickem nevyřízené účty, ten ale jenom suše prohlásil, že mezi nimi není nic, co by se mělo vyřizovat. S lidmi ze třetího vyvolávání se prý nebaví. Podle Blessinga Nick ale nikdy nestál vedle jeho nejlepší verze a v pátek Nicka zlomí. Awodibu dále uvedl, že jej mnoho lidí před Olympií odepisovalo s tím, že neumístí ani v top 15. Ale on je připraven jim dokázat, že se pletli. Outsideři se podle něj proderou na vrchol. Ví, že ho spoustu lidí nemá rádo, ale po tomto víkendu ho budou respektovat. Jeho cílem je přinést na pódium svou nejlepší formu a být lepší než při svém prvním profesionálním vítězství na letošním Indy Pro.

Rafael Brandao

Rafael Brandao na pódium na rozdíl od ostatních přišel v obleku a v ruce držel dvě dárkové taštičky. Předal je Nickovi s Hunterem a brzy se ukázalo, že se v nich skrývají kapesníky. To prý pro chvíli, až po soutěži budou brečet, když se podívají na výsledkovou listinu a uvědomí si, že jim Rafael Brandao z Brazílie nakopal zadky. Rafael dále mluvil o tom, že pro tuto chvíli pracoval posledních deset let. Chce si užít každý moment a skvělou energii, která jej obklopuje, přenést na pódium. Na pódium přinese o trochu lepší objemy než naposledy, ale hlavně větší svalovou vyzrálost. Proti loňsku bude prý vypadat jinak a lépe. Brandon Curry jej ve své predikci před Mr. Olympia dal do top 5 a Rafael řekl, že tam bude! To, co nabídne na pódiu, totiž podle něj nikdo jiný nemá.

Michal Križánek

Podobně jako Andrewovi Chineduovi a Blessingu Awodibuovi se té pocty, že jako nováček Olympia Weekendu dostal prostor na tiskovce, dostalo i slovenskému profíkovi Michalu Križánkovi. Michal bez jediného slova přišel na pódium, odhodil mikinu pro účastníka Mr. Olympia a v nátělníku předvedl, jakou formu si do Las Vegas přivezl! Nick s Andrewem se sice Michala snažili všemožně shodit, ale nevypadalo to, že by si z toho dělal sebemenší starosti. V krátkém rozhovoru, který se objevil na Instagramu Generation Iron East Europe v angličtině, připomněl, že se jedná o jeho první účast na Olympii, a tak nemá nějaká velká očekávání. Chce se hlavně ukázat fanouškům.

Michal Križánek na tiskové konferenci účastníků Olympia Weekendu 2022

Theo Leguerrier

Další těžkotonážníci se už tiskové konference nezúčastnili, ale nějaké ty předsoutěžní rozhovory s nimi jsme pro Vás naposlouchali. Francouzský profík Theo Leguerrier při interview ve Vegas doslova zářil. Netajil se, že je z Olympia Weekendu, expa a setkání závodníků s fanoušky unešený. Nikdy prý nic takového neviděl! Mluvil o tom, že si chce Olympii užít na maximum, a kdyby se mu povedlo dosáhnout nějakého překvapivého výsledku, samozřejmě by to bral. Není ale vůbec pod žádným tlakem. Přesto, že letos absolvoval už šest soutěží, tak se cítí být svěží a připraven na bitvu. Je rád, že se na Olympii kvalifikoval díky vítězství, a ne na body. Vrhá to na něj lepší světlo.

Vladislav Sukhoruchko

Pořádně natěšený, byť možná trochu unavený, byl i Vladislav Sukhoruchko. Přiznal, že se nemůže dočkat, až na Olympii nastoupí na pódium. V Las Vegas je pro něj všechno nové a na neuvěřitelné úrovni. Že Olympia Weekend bude takový, si nedovedl ani představit. Je si jistý tím, co na pódium přinese, a v hlavě má jasný cíl. Den před soutěží údajně vážil 120,5 kg. Což o je o 4,5 kilogramu více než při jeho vítězství na Yamamotu Cupu.

Samson Dauda

Britský estét Samson Dauda hovořil o tom, že se cítí skvěle a účast na Olympii je pro něj splněným snem. Ale nepřijel se jenom zúčastnit. Na pódiu se chce opravdu předvést a sestřelit nějaké ty soupeře zvučných jmen. Nevynechal jediný trénink a jediné jídlo, aby si byl jistý, že na pódium přinese zlepšení, která po něm rozhodčí chtěli. Předvede prý úplně jinou postavu než na jaře a jeho trenér Miloš Šarčev je z jeho formy nadšený ještě víc než on sám. Jeho cílem vždy bylo mít kompletní postavu, aby byl silný ve všech pózách. Díky tomu, že v posledních měsících hodně zlepšil záda, se tomu přiblížil. Když spolupracovník magazínu Muscular Development Giles Thomas při rozhovoru se Samsonem mluvil o tom, že jej vidí v prvním vyvolávání a někde na pátém až osmém místě, Dauda se netajil, že přesně tohle by si přál!

Kompletní záznam tiskové konference účastníků Olympia Weekendu 2022

Antoine Vaillant

Kanadský profík Antoine Vaillant kromě jiného před Olympií pilně ladil pózing, a to dokonce pět dnů v týdnu poslední čtyři měsíce. Pracoval tvrdě jako vždycky, má rád, že je outsider, a doufá, že od rozhodčích dostane na pódiu hodně času. Protože právě v tu chvíli může své soupeře dostat, když je jednoduše upózuje.

Akim Williams

Akim Williams se zmínil, že zatímco první Olympie pro něj byla něčím neskutečným, teď už na ni jako zkušený závodník přijel hlavně s cílem závodit. V téhle přípravě se držel mimo dohled fanoušků a soustředil se jenom na trénink a dietu. Uvedl, že doufá, že udělal všechno pro to, aby se dostal do top 5.

Na co se těšit dál

Na tiskové konferenci účastníků Olympia Weekendu samozřejmě mluvili i závodníci z dalších kategorií, ale sepsat všechno do jednoho článku snad ani není možné. Sportovců je v Las Vegas letos opravdu mnoho. Další program začne dnes v 18:00 našeho času, když se v prostorách The Venetian Expo & Convention Center odehrají semifinálové boje na Fitness Olympia, 212 Olympia, Figure Olympia, Women's Physique Olympia, Ms. Olympia a Wellness Olympia. Celkem se Olympia Weekendu 2022 zúčastní tři závodníci z České republiky, a to Patrik Herčzík a Tereza a Gabriela Linhartovy. Ze Slovenska se za účastí na vrcholné události profesionálního bodybuildingu kromě kulturisty Michala Križánka vydaly ještě fitnesska Michaela Pavleová a ve figure žen závodící Adela Ondrejovičová.


Fotografie z tiskové konference účastníků Olympia Weekendu 2022


Foto:
František Zámola



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

17.12.07:38Zodiak411 - Kevin se vracel hlavně po třinácti letech a chystal se jen..
17.12.03:28johny c - Live vysílání vidím na teddy natty na youtube. Desktopbody..
16.12.18:25m1ro - Jo, Levrone to udelal taky a pak nic moc na podiu, ale ja ..
16.12.18:21LOPO - Na Instagrame parsafar_mahdi dáva naživo ,ale samozrejme m..
16.12.17:531boris111 - Jestli se ale nedostane mezi prvních 10,tak to jeho vystou..
16.12.17:46md - Půjde někde sledovat živě bezplatně přenos ?
16.12.17:38fidosek - Mně teda těší v životě jiné věci než tvé komentáře a nějak..-1
16.12.17:36LaFontaine - Križo to udělal naopak dobře. Nic na tiskové konferenci ne..+1
16.12.17:35LOPO - Dal som si aj ja sám sebe 👎 aby vás to potešilo &#..
16.12.17:10LOPO - Áno Vallierov dedo-3
16.12.16:09fidosek - Tak to máš souseda v hezké formě ti povím.
16.12.16:05fidosek - Ano Nick také hodně vyskakuje...ale jak píšeš už stál po b..
16.12.16:009027 - Doporučil bych panu Križánkovi, když už chce dělat show a ..
16.12.15:511boris111 - Pŕesně tak.Nejdřív musí něco dokázat v opravdu silné konku..
16.12.15:36fidosek - Vidíš a mně se třeba nelíbilo jak tam přišel Križánek jak ..+1
16.12.15:24LOPO - Sledoval som a Krizo aspoň trošku rozprúdil konferenciu. V..-3
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínNew York Pro 2024 - výsledky a fotogr...
Mikuc (21:26) • Já bych neřekl práce, ale koníček, zábava, která ale sakra něco stojí, nejen peníze! Kd...
magazínNew York Pro 2024 - výsledky a fotogr...
hcetigol (20:52) • To si delas prdel :-) Porovnavani je jejich prace - porovnavaji je s ostatnima. Zadnej...
magazínJak na to: Indoor Rowing aneb jak se...
mohyla64 (11:33) • už nějaký čas vesluju na trenažeru. nevěděl jsem, jakou vzdálenost jsem ujel, ale teď m...
magazínNew York Pro 2024 - výsledky a fotogr...
tunerking (07:35) • Oba dva jsou šampioni :) zbytečné hejty a porovnání. patří mezi světovou špičku a to, ž...
magazínNew York Pro 2024 - výsledky a fotogr...
Mindandbody (14:24) • Hold nastal problém, když očekávání, která se okolo určitých závodníků (resp. závodníka...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie