Musk hledá zájemce, kteří by investovali do internetové společnosti Twitter

Americký podnikatel Elon Musk hledá zájemce, kteří by investovali do internetové společnosti Twitter. Muskův tým nabízí investorům akcie firmy Twitter za 54,20 dolaru (zhruba 1240 Kč) za kus, což je cena, kterou Musk zaplatil při říjnovém převzetí podniku. Informují o tom přední zpravodajské agentury a finanční deníky.

Ross Gerber, šéf investiční společnosti Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management, potvrdil, že ho kvůli nabídce akcií Twitteru za 54,20 dolaru za kus kontaktovali Muskovi zástupci. "Dělají to, protože jim docházejí peníze. Nemyslím si, že (Musk) očekával tak velký pokles příjmů," citoval Gerbera finanční deník Financial Times. Podle jiného zdroje, jehož firma nabídku rovněž obdržela, naznačil Musk, že nový kapitál by směřoval do rozšíření aktivit společnosti Twitter, píše Financial Times.

Twitter po převzetí prochází výraznými změnami. Musk mimo jiné propustil zhruba polovinu zaměstnanců a začal obnovovat některé zrušené účty. Řada podniků na síti pozastavila reklamu kvůli obavám, že pod novým vlastníkem by se na ní mohlo objevovat více závadných příspěvků. Musk minulý měsíc uvedl, že společnost Twitter utrpěla "masivní pokles příjmů" a prodělává čtyři miliony dolarů (přes 90 milionů Kč) denně. Nevyloučil, že firma by mohla zbankrotovat.

Musk, který je šéfem automobilky Tesla, zaplatil za převzetí Twitteru celkem 44 miliard dolarů (zhruba bilion Kč). Tento týden prodal téměř 22 milionů akcií Tesly za zhruba 3,6 miliardy dolarů. Od dubna tak prodejem akcií Tesly získal již téměř 23 miliard dolarů. Většina těchto peněz podle agentury AP pravděpodobně směřovala na financování převzetí společnosti Twitter.

Musk tento týden přišel o prvenství v žebříčku miliardářů agentury Bloomberg. Z první příčky jej sesadil francouzský podnikatel Bernard Arnault, spoluvlastník skupiny LVMH, která se věnuje prodeji luxusního zboží. Hodnota Arnaultova majetku nyní podle žebříčku dosahuje přibližně 163 miliard dolarů, zatímco hodnota Muskova majetku činí zhruba 156 miliard dolarů.

Související

Více souvisejících

Elon Musk Twitter

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 35 minutami

Na této fotografii, kterou poskytla severokorejská vláda, severokorejský vůdce Kim Čong-un ve středu dohlíží na zkušební odpálení nového vícenásobného raketového systému na neznámém místě v Severní Koreji 10. května 2024.

Kim Čong-un má novou zbraň. Dohlížel na ostrý test

Podle severokorejských státních médií KLDR zařadí od letošního roku do výzbroje nový salvový raketomet ráže 240 milimetrů. Server NBC News s odkazem na agenturu AP dodal, že tato změna představuje „významný posun“ v bojových schopnostech dělostřelectva armády.

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Palestina

Rafah opouští kvůli invazi statisíce lidí

Přibližně 150.000 lidí už od pondělí uprchlo z města Rafah na jihu Pásma Gazy, kterému hrozí rozsáhlá izraelská vojenská ofenzíva, uvedla v sobotu Agentura OSN pro pomoc palestinským uprchlíkům (UNRWA). O výrazně vyšším počtu, a sice 300.000 evakuovaných, informuje izraelská armáda, píše agentura DPA s tím, že tato tvrzení nelze nezávisle ověřit.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

MS v hokeji

Británie si připsala nejtěsnější prohru s Kanadou v historii MS, Kazaši přehráli Francii

V sobotu svým druhým hracím dnem pokračuje světový šampionát v ledním hokeji konající se v Praze a Ostravě. Sobotní program odstartoval již dvacet minut po pravém poledni, kdy se jednak v Praze utkali Britové s favorizovanou Kanadou, v Ostravě se pro změnu hrál důležitý duel s ohledem na záchranu v elitní divizi MS mezi Francií a Kazachstánem. Přestože Kanaďané si z duelu s Brity odvážejí výhru 4:2, nadřeli se na ni a že to nebyl jednoduchý duel pro „javorové listy“, tak o tom svědčí i ta skutečnost, že se pro Británii jedná o nejtěsnější prohru s Kanadou v historii MS. Druhý polední zápas hraný v Ostravě ovládli nakonec Kazaši díky svým uměním v prostoru za brankou soupeře a Francouze tak přehráli 3:1. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zřejmě využil americké zbraně k porušování mezinárodního práva

Bílý dům zaslal americkému Kongresu zprávu, ve které se uvádí, že je pravděpodobné, že Izrael použil americké zbraně při úderech v Pásmu Gazy, které odporují mezinárodnímu právu. Podle informací agentur AP a Reuters ale americká administrativa nemá dostatečné důkazy ani konkrétní případy, které by to potvrdily, kvůli nedostatku informací ze strany Izraele.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Izraelská armáda

Izrael opatrně rozšířil operace v Rafahu, Nechce naštvat Bidena

Izraelský bezpečnostní kabinet schválil "mírné rozšíření" operací armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Zároveň nařídil svým vyjednavačům pokračovat ve snahách o uzavření dohody o výměně rukojmí s militantním hnutím Hamás. S odvoláním na server Axios o tom v pátek informovala agentura Reuters.

před 10 hodinami

Bohatý Kuvajt se topí v politické krizi. Podle expertů zažívá historické chvíle

Emír Kuvajtu Mišal Ahmad Džábir Sabáh v pátek rozpustil parlament a převzal jeho pravomoci necelých šest týdnů po parlamentních volbách. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy