InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ságaaneb Vizovský zázrak (Bolek Polívka)

    středa 8.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Divadelní představení.

  • Žehnání motorek

    středa 8.5 13:30 - Masarykovo náměstí, Třeboň

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jaroslav Kolář z Milevska viděl na vlastní oči 14 zápasů mistrovství světa: Lepší šampionát už se udělat nedá

MILEVSKO – Rodilý Milevšťák Jaroslav Kolář (1951) už zažil na vlastní kůži nespočet světových i evropských šampionátů. Začínal jako sportovní novinář, později vykonával v několika obdobích funkci tiskového mluvčího u reprezentačního A týmu i jednadvacítky. Nyní vyrazil na šampionát do Kataru a navzdory veřejnému mínění, kdy se na dálku letošní mistrovství světa vnímá spíše negativně, se vrátil nadšený. „Lepší šampionát už se udělat nedá. Je to jako bych se vrátil z jiné galaxie,“ říká bývalý fotbalista FC ZVVZ Milevsko (na snímku vlevo). Ještě než zítra celý šampionát vygraduje finálovým zápasem Argentiny s Francií, přečtěte si, jak letošní mistrovství vypadá přímo na místě.

Jaký zápas nebo tým vás na turnaji zaujal nejvíce?
Hodně se mi líbila Anglie, která byla mým tajným favoritem. Viděl jsem ji dvakrát, hlavně v derby proti Walesu byla fantastická atmosféra. Viděl jsem celkem 14 utkání na sedmi stadionech, pouze na Al Bayt Stadium jsme se nedostali, protože jsme nedostali akreditaci na zápas Německo – Španělsko. Právě v tom, že se hrálo všechno v blízkém okolí, byl ale šampionát unikátní. Na jednom místě se sešli fanoušci všech zúčastněných zemí, takže tam byla neopakovatelná atmosféra. Hrálo se na krásných klimatizovaných stadionech, trávník byl také výborný, protože se tam hrálo na těch hybridech umělky s přírodním, takže měli fotbalisté ideální podmínky pro super výkony.

Co vás zaujalo kolem organizace šampionátu?
Prakticky nikde nestojíte, logistika dopravy byla vynikající, ať už autobusy či metrem. Mají krásné obrovské linky metra, procházeli jsme koridory a de facto nikde se nezastavili. Metro jezdilo v minutových intervalech, takže i když se třeba hrálo na dvou koncích jednoho města velikosti Prahy naráz, tak se ty desetitisíce fanoušků nikde nemačkaly a do hodiny byli všichni lidi v centru města. To na mě udělalo obrovský dojem. Na každých 20 metrech byli dobrovolníci, kteří vám pomohou.

Byl jste v Kataru poprvé, nebo jste věděl, co vás čeká?
Já poprvé, můj kolega už tam byl pracovně asi třikrát, ale i on byl v šoku, protože vlastně všechno, co tam nyní mají, ať už krásné stadiony nebo infrastruktura, vyrostlo během posledních čtyř let.

Vnímal jste negativní náhled na letošní šampionát?
Samozřejmě, tomu se člověk nevyhne, ale...

Zajímá vás, jaký názor má Jaroslav Kolář na kontroverzní přidělení šampionátu právě Kataru, co si myslí o zákazu alkoholického piva na stadionu, nebo co říká ke smrti dělníků při stavbě stadionů? Pak čtěte středeční Milevské noviny, poslední v kalendářním roce!

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace