Dnes Pondělí - jasno 23°C
Zítra Úterý - jasno 23°C
Pondělí 13. 5. 2024
Svátek má Servác
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Z Prahy 2 putovaly dary do kočičího a psích útulků
Radní Tomáš Halva (vlevo), Jana Černochová a Michal Zuna v libeňském útulku. Foto: puc

Z Prahy 2 putovaly dary do kočičího a psích útulků

Popáté v řadě se poslední adventní neděli představitelé Prahy 2 vydali do kočičího a psích útulků, aby předali věci ze sbírky, kterou byla na náměstí Míru spuštěna poslední listopadové úterý na Mezinárodní den dárcovství – Giving Tuesday.

Do oranžového kontejneru v uplynulých týdnech lidé vhazovali granule, konzervy, pamlsky, pelíšky, kloubní výživu, misky, podestýlky pro kočky, tablety na odčervení, obojky, hračky a další věci. 

Společnost Komwag, která kontejner na sbírku zapůjčila, dnes za doprovodu radních Prahy 2 Jany Černochové (ODS), Michala Zuny a Tomáše Halvy (oba TOP 09) rozvezla dary do psích útulků v Lysé nad Labem a pražské Libni a také do kočičího útulku, který je v areálu psychiatrické nemocnice v Bohnicích. 

I když se dlouho zdálo, že letošní sbírka bude slabší, v posledních dnech nabrala na obrátkách a díky tomuto mohutnému finiši je nakonec množství letošních darů srovnatelné s předchozími roky. Loni se během sbírky vyprazdňoval kontejner devětkrát, předloni sedmkrát. 

„Velmi děkuji všem dárcům, i v době ekonomické krize je potřeba myslet na zvířata. A letošní sbírka ukázala, že lidé na pomoc nezapomínají,“ sdělila Černochová.

„Pro mě byl letošní rozvoz premiérový a bylo krásné vidět, jak jsou z darů v útulcích nadšení a za pomoc vděční,“ podotkla Halva. „Ještě dnes ráno jsem kupoval kapsičky pro pejsky a kočičky a prací prášky, které útulky také potřebují,“ sdělil Zuna.


Autor: puc

Peníze od Ministerstva kultury ČR využijí městská divadla a orchestr

11. května 2024 v 08:59

Radní Prahy schválili přijetí dvou finančních transferů od Ministerstva kultury ČR v celkové výši 1,8 milionu korun. Peníze budou využity na pokrytí jak investičních, tak i neinvestičních nákladů příspěvkových organizací v kultuře.

Policisté jeli k zásahu, při nehodě převrátili auto

9. května 2024 v 10:27

Ve středu večer havarovali policisté na křižovatce Radlická a Pechlátova v Praze 5, když jeli k zásahu, který byl oznámen na tísňovou linku.

Na střeše hotelové restaurace ležela mrtvá žena

9. května 2024 v 10:01

Na střeše hotelové restaurace v ulici José Martího na Veleslavíně byla ve středu večer před dvaadvacátou hodinou nalezena mrtvá žena. Na hůř přístupné místo se museli záchranné složky dostal pomocí hasičského automobilového žebříku. Příčinu úmrtí se snaží zjistit kriminalisté. Jednou z variant je...

Další články
Nahoru