Macháček nakonec na Dakaru startovat bude, zkušený závodník nahradí zraněnou Kolocovou

Jeden z nejzkušenějších českých účastníků Rallye Dakar Josef Macháček se nakonec přece jen představí na nadcházejícím 45. ročníku slavné soutěže. Pětašedesátiletý jezdec nahradí zraněnou Yasmeen Kolocovou v týmu Buggyra ZM Racing a s bugynou Can-Am si připíše sedmnáctý start na Dakaru.

Roudnice nad Labem Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Macháček

Josef Macháček | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: Reuters, ČTK

„Dostali jsme se do bodu, kdy nemůžeme rozhodnutí o posádkách na Dakar 2023 dál odkládat. Je jasné, že Yasmeen jet nemůže. Připravovala se tři roky, ale bohužel se jí nepodařilo doléčit předchozí zranění a její tělo není připravené na Dakar,“ uvedl šéf týmu Martin Koloc v tiskové zprávě.

Na Dakaru vyhrává chladná hlava, říká pilot kamionu Tomeček a stále obdivuje Lopraisovo umění

Číst článek

Yasmeen Kolocová měla stejně jako její sestra Aliyyah startovat v kategorii lehkých prototypů, kterou Macháček v roce 2021 ovládl. Vedle toho byl i pětkrát nejrychlejší se čtyřkolkou.

„Moc jsem se na dakarský debut těšila, ale bohužel jsem měla během jednoho z letošních závodů vážnou nehodu. Poranila jsem si při ní zápěstí. Od té doby se zotavuji a bohužel stále nejsem stoprocentně připravena na start na Dakaru. Naději ale neztrácím, jen se premiéra odkládá na další ročník,“ uvedla osmnáctiletá Yasmeen Kolocová.

Macháček, jenž měl původně v Saúdské Arábii působit jako mentor dcer šéfa týmu Koloce, pojede s navigátorem Davidem Schovánkem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme