Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL Basketbalisté BK REDSTONE ztratili výhru po půli

Basketbalisté BK REDSTONE ztratili výhru po půli

foto: Petr Pelíšek

22. 12. 2022 - 13:56

Basketbalisté BK REDSTONE Olomouc stále čekají na venkovní vítězství. V Hradci Králové sice po prvním poločase vedli, jenže v tom druhém se jim přestalo dařit v ofenzivě a nakonec prohráli o osm bodů-

Hosté už v prvním dějství vytáhli do vedení o devět a domácí museli být rádi, že je dlouhé minuty pomáhal držet nablízku pivot Kalný. Až pak se osmělovaly obvyklé opory, mezi nimiž tentokrát téměř nebyl vidět jen čtyřbodový tým lídr Autrey. Po poločase 35:40 s 13 body hostů se ale domácí zvedli, zavřeli soupeře ve druhé půli na pouhých dvacet bodů a Mandalinič ve třetí části nakopl dorovnání skóre, aby na startu poslední desítky už tlačil celek do vedení.

„Náš tým hrál špatně ve druhém poločase. Nedokázali jsme dát dost bodů na to, abychom vyhráli zápas. Hradec nám znemožnil útočné snahy, ztratili jsme koncentraci. V posledních dnech nás trápila zranění, měli jsme málo hráčů do rotace. Nebojovali jsme jako v prvním poločase,“ řekl Tihomir Bujan, kouč BK REDSTONE Olomoucko.

„Myslím, že jsme odehráli slušný zápas, co se týče obrany. Po první půli jsme vedli a hráli jsme dobře v útoku, i střely se nám dařily. Ve druhé půli jsme bohužel začali dělat útočné chyby, měli jsme špatné přihrávky a těžké střely, díky tomu se podařilo Hradci obrátit zápas. Musíme Sokolům pogratulovat, hráli lépe než my,“ uvedl Marek Welsch, rozehrávač BK REDSTONE Olomoucko.

Hradec Králové – BK REDSTONE Olomoucko 68:60 (17:23, 35:40, 51:51)

Nejvíce bodů: Mandalinič 21, Šturanovič 15, Peterka 11 - Williams a Moten po 14, Feštr 10.

Další články