Na Štědrý večer se bude v Luhačovicích běhat

foto: TJ Slovan Luhačovice, Libor Slezák
LUHAČOVICE – Ve zdravém těle zdravý duch. Že rčení skutečně platí, potvrzují běžci, kteří se po třinácté hodině začnou řadit na startovní čáru již 34. Štědrovečerního běhu v Luhačovicích.

Sobota 24. prosince nepatří jen vánočnímu hodování, ale také zdravému pohybu. O tom vypovídá právě 34. ročník silničního městského Štědrovečerního běhu v Luhačovicích. Ten se koná v prostorách místní Zahradní čtvrti, kde má svůj start i cíl.

V hlavním závodu své síly poměří muži i ženy, mladí junioři i zkušení veteráni. Děti si potom zazávodí na dvou tratích o délce 300 metrů pro sportovce od 6 do 9 let a o délce 600 metrů pro běžce od 10 do 14 let.

„Hlavní závod pro muže a ženy nad 15 let je dlouhý 2 kilometry a je rozložený do dvou okruhů. Jeho startovní výstřel je naplánován zhruba na 13.30 hodin. Při vyhlašování výsledků bude oceněno 6 nejlepších mužů a 6 nejlepších žen. Ovšem drobnou cenu dostanu všechny ženy, které se závodu zúčastní,“ říká hlavní pořadatel Libor Slezák.

V minulém roce se Štědrovečerního běhu zúčastnilo dohromady 132 sportovců. Letos pořadatelé očekávají podobnou účast, tedy zhruba 150 běžců.

V roce 2021 vyhrál závod mužů český reprezentant v orientačním běhu Vojtěch Sýkora za OOB TJ Slovan Luhačovice s časem 5:28 minut. Mezi ženami kralovala nositelka stejných barev Sára Bednaříková, která se blýskla časem 7:27 minut.

Laťkou pro překonání zůstává i nadále traťový rekord z roku 2006. Ten drží člen z pořádajícího luhačovického klubu orientačních běžců Dalibor Slovák s časem 5:16 minut.

„Letošní novinkou vánočního sportování v Luhačovicích bude možnost během jednotlivých závodů vyzkoušet si krátkou zhruba 5–8minutovou ukázku závodu v orientačním běhu. A to přímo v Zahradní čtvrti,“ dodává ještě Slezák a zve všechny sportovce do lázeňského města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x