Staré dobré časy

Život jí ukončil smrtící koktejl

Staré dobré časy

První manželka majora Zemana dostala roli díky tomu, že byla těhotná.

Pamatujete si na Renátu Doleželovou (†50)? Pokud ne, žádný div. Sympatická herečka totiž zazářila jen v jedné velké roli. A po dalších deseti letech se nám už úplně ztratila z očí.

Málem to na hereckou dráhu ani nedotáhla. Divadlo sice hrála snad odjakživa, ale po základce si to rodačka z Brodku u Přerova namířila na chemickou průmyslovku. Další čtyři roky se pak souběžně po večerech učila divadelní texty i chemické vzorce. A jakmile udělala maturitu, přihlásila se na slavnou JAMU.

Vyšla filmová hvězda

I pak ale zůstala na Moravě. Šikovnou novicku si totiž vyhlédli ve slavném Divadle Petra Bezruče v Ostravě. A protože si tam celé roky slavní režiséři jezdili vybírat budoucí hvězdy stříbrného plátna, ocitla se brzy i ve filmu.

Legendární režisér Otakar Vávra (1911–2011) jí

Zbývá vám 78% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden