InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Jaroslavy Míčkové

    středa 15.5 16:15 - ZUŠ - hrad, Strakonice

  • Akademie TJ Sokol – vystoupení všech oddílů jednoty

    středa 15.5 17:30 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do Tlusté Berty se vrací Michal Chramosta. Zazpívá už dnes na vánočním koncertu v Jindřichově Hradci

JINDŘICHŮV HRADEC - V neděli 25. prosince ve 20.30 hodin zazní v kulturním centru Jitka v Jindřichově Hradci vánoční koncert místní kapely Tlustá Berta, která přizvala i dva hosty. Těmi jsou skupina Brutální Jahoda a hudebník Láska. Vítanou novinkou pro fanoušky bude návrat zpěváka Michala Chramosty.

„V kapele se toho teď děje docela dost. Tou nejvýraznější věcí je to, že se vrátil Michal Chramosta. Je to nejdéle zpívající zpěvák v naší kapele. Jsme tedy zahlcení zkouškami a novými dojmy. Návrat Majkla nám přidal jinej, svěží vítr. Mám z toho dobrý pocit," zmínil několik dní před vánočním koncertem Zdeněk Ledvinka, který v Tlusté Bertě hraje na kytaru a také zpívá.

Michal Chramosta s kapelou Tlustá Berta zpíval osmnáct let a potom si dal témě osmiletou pauzu. „Nevím, jestli to je úplně velký návrat, já změny nemám moc rád. P5ed vánočním koncertem jsme se na zkouškách scházeli jednou týdně což je na nás hodně. Tak pilně už jsme dlouho necvičili, ale Michal nás tam dře a musíme hrát jak ďáblové," dodal kytarista.

Pokud jde o playlist, tak se kapela vrací ke starším tvrdším věcem. „Uvidíme, jak nám to půjde, ale už si to sedá. V nové sestavě ale teď budeme mít první koncert, doma v Jindřichově Hradci, tak by to mohlo klapnout," myslí si Zdeněk Ledvinka.

Vánoční koncert Tlusté Berty se v Jindřichově Hradci koná po dvouleté covidové pauze, kdy se hrát nemohlo. „Pozvali jsme také hosty. A to kapelu Brutální jahoda a také Vaška „Lásku" Vaňuru. To je písničkář, který všechno propojí. Začínáme v neděli v půl deváté večer a určitě si koncert nenechte ujít. Těšit se můžete na spoustu zajímavých věcí, které ale předem nemůžu prozradit, aby bylo nějaké překvapení. Budeme hrát písničky ze starých desek a máme letos štěstí na skvělého pyrotechnika. Věřím, že dorazí co nejvíce lidí a bude to super," smál se kytarista.

Vstupenky na vánoční koncert Tlusté Berty se budou prodávat pouze na místě před zahájením. „Jitka je velká, tak já věřím, že se tam všichni, kdo nás budou chtít slyšet, vejdou. Zahrajeme také kousek koledy, to se nám myslím povedlo připravit zajímavým způsobem. Vánoční atmosféra určitě chybět nebude, ale především si ji každý musí udělat ve svém srdci. To není o tom, že si vezmu červenou čepici a jsou Vánoce," zakončil Zdeněk Ledvinka.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace