Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

22.05.2024 20:15

Osobní auto se střetlo s cyklistou v centru Klatov

Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním

Cizinci v Plzni úspěšně prošli kurzem češtiny. Letos o ně byl enormní zájem

27.12.2022 15:25

V letošním roce se zúčastnilo téměř na dvě stě cizinců kurzů českého jazyka, které pro ně zorganizovalo město Plzeň. Účastníci získali v prosinci na slavnostním zakončení kurzu osvědčení a malý dárek.

Kurz ČJ_1222_Obor sociálních MMP

„Znalost českého jazyka je pro cizince klíčová, je v podstatě nezbytná pro každodenní situace a jejich začlenění v české společnosti. Proto jsem rád, že jsou kurzy v našem městě realizované v takovém rozsahu a intenzitě a že sami cizinci vnímají potřebu se vzdělávat a dělají ten správný první krok k bezproblémové integraci,“ uvedl radní města Plzně pro oblast sociální a aktivní život seniorů Jiří Šrámek.

O kurzy českého jazyka je v Plzni velký zájem. Letos se jich zúčastnilo téměř dvě stě cizinců. „V letošním roce byla situace obzvlášť složitá, o kurzy češtiny byl vlivem uprchlické vlny enormní zájem. Do Plzně dorazilo značné množství uprchlíků z Ukrajiny – i z tohoto důvodu byly kurzy vyučované v 11 jazykových úrovních, dva kurzy byly určené speciálně pro děti školou povinné, stejně jako speciální letní jazyková škola,“ uvedla Tereza Šlajsová, projektová manažerka odboru sociálních služeb.

„Kurzy českého jazyka realizujeme díky finanční podpoře Ministerstva vnitra České republiky v rámci projektu Podpora integrace cizinců na lokální úrovni již dlouhá léta a stále vnímáme vysokou poptávku,“ dodala Tereza Šlajsová.

Foto Odbor sociálních služeb MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT