29. 12. 2022

Novinka pod lupou: Mayflies (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Mayflies
Žánr drama
Stanice BBC iPlayer
Premiéra 28. 12. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 57 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Každý má svého Tullyho Dawsona – přítele, který určuje váš život. V létě roku 1986 se v malém skotském městečku mezi Jimmym a Tullym rozhoří skvělé přátelství založené na hudbě, filmech a rebelském duchu. Když skončí škola a před sebou mají uzavřený svět svých otců, spějí k vrcholu svého mládí – kouzelnému víkendu v Manchesteru, epicentru všeho, co je v dělnické Británii inspiruje. Tam, za doprovodu nejlepšího soundtracku, jaký byl kdy natočen, si dají slib: jít na život jinak. Po třiceti letech, když je dělí půlka života, zazvoní telefon. Tully má tu nejhorší zprávu a žádost, která prověří jejich přátelství a věrnost až do krajnosti…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Srdcervoucí příběh. Podobná témata vždycky dokážou v divácích vyvolat emoce, zvlášť když mají postavy velké srdce, jak je tomu právě tady. Moc se mi líbilo, že příběh tvoří nejen současnost, ale také prostřihy do minulosti. Sledujeme, jak si kluci užívali život naplno, aniž by museli dělat blbosti a chovat se nevhodně. Z herců úplně čiší ta radost, bezstarostnost… perfektně se na to dívá.

Na druhou stranu tu máme přítomnost, která je mnohem klidnější, ale také smutnější. Postavy jsou nucené čelit vlastní smrtelnosti a vypořádávat se s nejistou budoucností svou i svých bližních. I u nich jde ale vidět, že přátelství si opravdu cení a jsou ochotní stát vždy při sobě.

Herci jsou zvoleni opravdu parádně, současní i mladší představitelé mi sedli maximálně. Když ale pominu emoce, které příběh vyvolává, samotné tempo vyprávění na mě bylo až příliš stagnující. Epizoda má skoro hodinu, ale po prvních pěti minutách začíná omílat pořád to stejné dokola, až jsem se začala trošku nudit. Seriál má jen dva díly, takže vám mnoho času nezabere, ale dejte pozor, abyste po jeho zhlédnutí nebyli až moc v depresi.

  • výborné herecké obsazení
  • prostřihy do minulosti
  • pomalé tempo
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Sonya

Sonya

Vyzerá to rozhodne zaujímavo. Pridávam si to medzi seriály, ktoré by som si rada pozrela. :)
před 71 týdny
Tempy

Tempy

Depresi teď zrovna živit nepotřebuju, ale vidím Tonyho Currana = přidávám do Chci vidět. :)
před 71 týdny
Další články k tématu