Jak nabyla svůj majetek milovnice umění Alice Walton

30. Prosinec 2022 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17789

Říká se, že peníze hýbou světem. Je na tom snad něco, o čem bychom mohli pochybovat? Rozhodně ne, víme, že právě velká část milionářů a miliardářů totiž vlastní velké společnosti, které přichází s takovými nápady, jež nám každodenně ulehčují náš život. Každý z miliardářů, kteří jsou po světě známí, je ale něčím jedinečný – především se každý z nich dostal ke svému bohatství jinak, a všichni jedinečně. V našem novém speciálu si představíme ty nejznámější z nich, o kterých vám přineseme jak důležité informace, tak zajímavosti, na které jste se určitě vždy chtěli zeptat. Poznejte v dnešním článku život a úspěchy Alice Walton.

Příliš mnoho žen jsme v našem již tradičním seriálu zatím nepředstavovali. Konkrétně se nyní jedná o druhou. Alice Walton je jedinou dcerou zakladatele Walmartu Sama Waltona. O jejích bratřích jsme se zde poměrně podrobně již bavili, ale chceme mít přeci rodinu kompletní, a tak nemůžeme zapomenout ani na výjimečnou Alice.

Je toho hodně, co mají koně a umění společného. Zjistila jsem třeba, že většina lidí na koních jsou milovníci umění, a to i naopak,“ Alice Walton.

Říkáme výjimečnou, neboť se neoddala pouze práci pro firmu jejího otce. Zpočátku své kariéry pracovala jako finanční manažerka First Commerce Corporation, kromě toho se ale zaměřovala na investice, o čemž svědčí i založení banky Llama Company, kde působila jako generální ředitelka. A zkuste jen tipnout, kdo sehrál hlavní roli při budování regionálního letiště Severozápadního Arkansasu – no nikdo jiný než Alice Walton, která poskytla až 15 milionů dollarů na financování.

Alice opravdu milovala umění, a tak je celkem jasné, proč Walton Family Foundation založila Muzeum amerického umění Crystal Bridges. Alice Walton hojně nakupovala slavné obrazy a během několika let jich vlastnila podstatně hodně.

Když bylo Alice 24 let, vzala si za muže investičního bankéře z Louisiany. S tím se ale za necelé tři roky rozvedla.

  • Jmění Alice Walton: 65,3 bilionů dollarů
  • Pořadí v seznamu miliardářů světa: 18. místo
  • Pořadí v seznamu nejbohatších žen světa: 2. místo

Jednou z velkých povinností, které mám, je řídit svůj majetek moudře tak, aby vytvářel hodnotu,“ Alice Walton.

  • Sam Walton, otec Alice, ve své autobiografii zmínil, že Alice mu byla ze všech dětí nejvíce podobná, jen byla ještě výbušnější.
  • Se svou matkou Helen Walton mnohdy na výletech a v kempech malovaly akverely, což bylo dost možná impulsem k tomu, že se Alice stala takovou obdivovatelkou umění.
  • Alice Walton způsobila hned několik autonehod, při níž jednou utrpěla velmi vážné zranění, kvůli kterému musela podstoupit více než dvě desítky operací. Při jedné autonehodě také srazila padesátiletou ženu.