bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington válí i bez zraněných. Kdy se ale vrací?

1. ledna 2023, 13:16

David Zlomek

Capitals hrají v posledních týdnech v obrovské pohodě, což jen dokázali v posledním zápase, kdy smetli Montreal devíti góly. Na podzim odepisované mužstvo sbírá body po hrstech, a to i přes to, že mu stále chybí spousta zraněných hráčů. Ti se ale blíží k návratu.

Ve Východní konferenci má za posledních patnáct zápasů lepší formu jen Carolina. Washington válí a od začátku prosince se stalo jen jednou, že by v zápase nebodoval vůbec.

Kouč Laviolette musel vsadit i na borce z druhého sledu, kteří se ovšem odvděčují a nahlas křičí o setrvání v týmu, až se vrátí velké hvězdy. První vlaštovka se objevila už v sobotu proti Canadiens, do sestavy se totiž vrátil po dvanácti zápasech slovenský bek Martin Feherváry. 

Velkým posílením bude rozhodně návrat Nicklase Backstroma. Ten musel dlouhodobé problémy s kyčlí řešit operací. Už teď nedávno se měl vrátit, ale aby toho neměl málo, skolil ho covid.  

„Mluvil jsem s ním a říkal mi, že zažil veselejší nemoci. Trošku ho to semlelo, takže chvíli potrvá, než se po návratu dostane do zápasové kondice,“ komentoval situaci švédského útočníka trenér Laviolette.

O dost blíž návratu je Tom Wilson. Ten je zraněný také pořádně dlouho, i proto teď několik dní trénuje sám a zdokonaluje své oprášené dovednosti. „Měl složité zranění a je teď na něm, kdy se bude cítit dost sebevědomě na to, aby skočil do dění,“ dodal kouč.

Zatímco u dalšího útočníka T. J. Oshieho je situace podobně pozitivní jako u výše zmíněných, o stavu Johna Carlsona tak mluvit rozhodně nelze.

Odhaduje se dokonce, že by po střele do obličeje mohl chybět celou základní část. Taktika Capitals je nyní jasná, a sice umístit beka na dlouhodobou listinu, aby mohli přivést posilu místo něj.

Se stejně dlouhodobými rekonvalescencemi se počítá i u útočníků Carla Hagelina a Connora Browna.

Při výčtu zranění je počínání Capitals o to úctyhodnější. Dokáží v nastoleném trendu pokračovat?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.