Město podpoří klub Kanape dotací tři čtvrtě miliónu korun
Centrum Kanape sídlí v Domově důchodců v Lipové ulici
Teplice

Teplice – Spolek Senior Teplice získá na činnost centra Kanape v Lipové ulici od Statutárního města Teplice účelovou neinvestiční dotaci ve výši zhruba 780 tisíc korun. Přidělení dotace odhlasovali tepličtí zastupitelé na zasedání 19. prosince. V diskusi zastupitelů se k přidělení poměrně vysoké finanční částky objevily určité výhrady.

Například předseda kontrolního výboru Jakub Mráček (VOLBA PRO! TEPLICE) upozornil, že jsou zde také další kluby seniorů. Jak zdůraznil, pro navrženou dotaci ruku zvedne. Co se ale týče přidělování financí na podobné aktivity, je nutné, aby město mělo přesně definovaný dotační titul a specifikované, komu a za jakých podmínek bude přidělený.

Jeho stranický kolega a předseda výboru pro dopravu, dotace a smart city Adam Souček uvedl, že výrazná dotace pro Kanape vedla k diskusi i uvnitř výboru. „Za nás, vysvětleníhodné,“ shrnul. Souček vidí problém zejména v komunikaci města a jednotlivých seniorských klubů. „Pokud kluby dělají stejnou činnost, měli bychom je podpořit stejně,“ zdůraznil Adam Souček.

Primátor Teplic Jiří Štábl (ANO 2011) upřesnil, že město má ve svých domech pro seniory celkem tři prostory využívané ke klubovní činnosti. Klub Kanape funguje podle jeho slov v daném módu 5 měsíců. „Nebráním se žádné diskusi,“ poznamenal primátor.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru