Hlavní obsah

Přestřelka mezi vojáky v Rakousku, jeden mrtvý a jeden zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Dramatické scény se odehrály v pátek ráno v letištních kasárnách ve Wiener Neustadt v Dolním Rakousku, píše server deníku Kronen Zeitung. Po prudké hádce mezi dvěma vojáky zůstal na místě jeden mrtvý a jeden zraněný.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Mladý voják, který narukoval teprve loni v říjnu, držel stráž a do potyčky se dostal se svým nadřízeným už večer, píše server Kronen Zeitung. Situace se pak vyhrotila v 6:55 hodin, kdy strážný zahájil palbu. Jeho nadřízený, který utrpěl zranění, ho pak zastřelil, uvedl armádní mluvčí plukovník Michael Bauer.

Ostatní strážní utekli do strážnice.

Zraněný důstojník byl převezen do nemocnice, řekl Bauer. Zatím není známo, jaká zranění utrpěl. Co bylo důvodem konfliktu, není jasné. Armáda bližší podrobnosti nesdělila.

Město Wiener Neustadt (Vídeňské Nové Město) leží zhruba třicet kilometrů jižně od Vídně ve spolkové zemi Dolní Rakousy.

Případ začal vyšetřovat zemský kriminální úřad. „Jsme na začátku vyšetřování,“ řekl agentuře APA policejní mluvčí Johann Baumschlager. Kromě zajištění důkazů byly plánovány výslechy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám