Sparta vyrazila na soustředění do Španělska, doma nechala pětici nepotřebných

Sparta vyrazila na soustředění do Španělska, doma nechala pětici nepotřebných

Hned pět hráčů z kádru pražské Sparty neodcestovalo se zbytkem týmu na soustředění do Španělska a dostalo svolení hledat si nové angažmá. Jedná se o Michala Sáčka, Andrease Vindheima, Ladislava Krejčího staršího, Florina Nitu a Lukáše Juliše. V nominaci, kterou Sparta zveřejnila na svém webu, naopak nechybí nové zimní posily.

Trenér Brian Priske dostal od sparťanského vedení několik vytoužených posil, které mu mají pomoci v jarních bojích o nejvyšší příčky ve Fortuna lize. Na soustředění do Španělska tak odcestovali s týmem i obránce Dimitrije Kamenović a záložníci Awer Mabil a Kaan Kairinen. Další středopolař Qazim Laci se ke spoluhráčům připojí v Marbelle později.

Sparťanské dny jsou naopak nejspíš sečteny pro pět fotbalistů, kteří Priskeho a jeho tým za půl roku o svém přínosu nepřesvědčili. Jedním z nich je záložník Michal Sáček, který během svého působení v letenském A-týmu zažil deset různých trenérů a teď zřejmě opustí Spartu po téměř devíti letech v rudém.

Trenérský štáb nestojí ani o služby Ladislava Krejčího staršího, kterému se návrat z Itálie zdaleka nevydařil podle jeho představ. Nové angažmá si může hledat i pravý obránce Andreas Vindheim, který si za Spartu zahrál naposledy v loňské letní přípravě, a rumunský gólman Florin Nita. Posledním nechtěným je útočník Lukáš Juliš, který už odmítl nabídku na hostování v Olomouci.

Kádr Sparty na soustředění ve Španělsku:

Brankáři:

Milan Heča
Matěj Kovář
Vojtěch Vorel

Obránci:

Ondřej Čelůstka
Casper Højer
Dimitrije Kamenović
Ondřej Kukučka
Jan Mejdr
Filip Panák
Asger Sørensen
Martin Vitík
Patrik Vydra
Tomáš Wiesner
Jaroslav Zelený

Záložníci:

Kryštof Daněk
Adam Goljan
Lukáš Haraslín
Jakub Jankto
Kaan Kairinen
Adam Karabec
Daniel Kaštánek
Ladislav Krejčí ml.
Qazim Laci
Awer Mabil
David Pavelka
Jakub Pešek
Lukáš Sadílek

Útočníci:

Tomáš Čvančara
Jan Kuchta
Martin Minčev

(Qazim Laci a Daniel Kaštánek necestovali v neděli 8. 1. a k týmu se připojí později).