Děčínští chirurgové se zúčastnili evropského kolorektálního kongresu

regiony

Chirurgové Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Děčín, o.z., se zúčastnili odborného setkání vybraných expertů v oboru s názvem „European Colorectal Congress 2022“.

Děčínští chirurgové se zúčastnili evropského kolorektálního kongresu
Z kongresu
10. ledna 2023 - 07:00

Šestnáctý ročník kongresu se od 28. listopadu do 1. prosince uskutečnil ve městě Sankt Gallen ve Švýcarsku. Děčínští lékaři se na chirurgickou léčbu kolorektálního karcinomu specializují a jejich výsledky patří k nejlepším v České republice. Významné celoevropské akce se zúčastnili primář Chirurgického oddělení Nemocnice Děčín MUDr. Jan Rejholec a jeho zástupce MUDr. Jan Moravík.

„Na evropském kongresu prezentujeme výsledky naší práce pravidelně,“ uvedl MUDr. Jan Rejholec. Do hlavního času v programu konference byl zařazen i konzultační blok, v němž zazněly kazuistiky z celé Evropy. Jeden z případů z děčínské nemocnice přiblížil MUDr. Jan Moravík. „Kazuistika se týkala zvláštního typu tumoru Fatwo a sklidila úspěch,“ doplnil primář děčínského chirurgického oddělení.



Kongresu v Sankt Gallen se účastnilo přímo 1200 chirurgů, další pak online. Špičkoví specialisté oboru z významných pracovišť v evropských zemích byli zárukou vysoké odborné úrovně příspěvků i možností vyměnit si nejnovější zkušenosti a poukázat na aktuální trendy kolorektální chirurgie.  

„Osobní setkávání s kolegy na mezinárodní úrovni v uplynulých třech letech kvůli pandemii nemoci COVID-19 nebylo možné, o to byla atmosféra přátelštější a více nakloněná k seznamování,“ zaznamenal primář Rejholec na kongresu ve Švýcarsku.

Chirurgický obor v děčínské nemocnici má velkou tradici. Zdejší oddělení pořádá celostátní odbornou konferenci s názvem Děčínské chirurgické dny. V roce 2022 se na děčínském zámku uskutečnila akce se 180 účastníky již pošesté.

(rp, usteckenovinky.cz,foto:krajskazdravotni)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 73%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif