InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vítěz poháru Šimon Vaníček se chystá na nedělní MČR. Může porazit obhájce titulu Michaela Boroše?

Tisková konference k MČR v cyklokrosu. , Autor: Josef Janda

Tisková konference k MČR v cyklokrosu.     Autor: Josef Janda

PRAHA/TÁBOR - Dvaasedmdesáté MČR v cyklokrosu hostí v neděli 15. ledna Mladá Boleslav. Největším favoritem na zisk titulu je Táborák a obhájce prvenství Michael Boroš, který se v Mladé Boleslavi představí opět v barvách hradeckého týmu Elkov Kasper Czech Cycling Team. V barvách ČEZ Cyklo Teamu Tábor nastoupí celkový vítěz Toi Toi Cupu Šimon Vaníček, který by rád Boroše pořádně prohnal. U příležitosti konání letošního MČR proběhla v úterý 10. ledna tisková konference v pražské restauraci U Medvídků, kde kromě trenéra české cyklokrosové reprezentace Petra Kloučka promluvili předseda Českého svazu cyklistiky Petr Marek, předseda komise cyklokrosu Českého svazu cyklistiky Petr Balogh, vítěz Toi Toi Cupu Šimon Vaníček a ředitel závodu Antonín Ungerman.

 

Předseda Českého svazu cyklistiky Petr Marek se na vrchol cyklokrosové sezony velmi těší. „Po organizační stránce se MČR neustále zlepšuje a letošního domácího vrcholu se nemohu dočkat," řekl na úvod Marek. O radosti z průběhu letošního poháru Toi Toi Cup promluvil předseda komise cyklokrosu Českého svazu cyklistiky Petr Balogh.

Ředitel závodu Antonín Ungerman připomněl, že se v Mladé Boleslavi pojede už třináctý šampionát. „Trať má podobu od roku 2012, okruh je dlouhý 2 760 metrů," přiblížil mistrovskou trať Ungerman, který má o čtyřech favoritech na zisk titulu jasno. „Mezi kandidáty na medaile patří obhájce Michael Boroš, vítěz Českého poháru Šimon Vaníček, pak Adam Ťoupalík a náš domácí závodník Jakub Říman," dodal ředitel závodu, který za největší favoritky mezi ženami považuje Kristýnu Zemanovou a Barboru Jeřábkovou. „K nim bych přidal ještě Terezu Vaníčkovou, možná překvapí nestorka českého cyklokrosu Pavla Havlíková," uzavřel Ungerman.

Reprezentační trenér Petr Klouček před novináři připomněl, že na výsledky MČR bere velký zřetel při nominaci na únorové mistrovství světa v Nizozemsku. „Někteří už mají nominační kritéria splněná, což se týká třeba Boroše, Zemanové a nejlepšího juniora Ježka. Dále vezmeme mistry republiky v příslušných kategoriích," prozradil Klouček.

Po MČR čekají polovinu závodníků týmová soustředění ve Španělsku, druhá polovina se představí na soustředění v Táboře. „Týden před mistrovstvím světa by všichni nominovaní na světový šampionát měli startovat na Světovém poháru v Besanconu. Počítáme asi s dvacítkou reprezentantů," dodal trenér Klouček.

V zítřejším Týdeníku Táborsko si přečtete rozhovor s vítězem Toi Toi Cupu Šimonem Vaníčkem (ČEZ Cyklo Team Tábor) nejen o jeho šancích na MČR.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace