O voličské průkazy je v Litoměřicích velký zájem
Ilustrační foto: Město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Oddělení správních činností litoměřického městského úřadu eviduje velmi vysoký zájem o vydání voličských průkazů pro volbu prezidenta republiky 2023. Podle informací vedoucí oddělení Mileny Novákové vydaly pracovnice ke středečnímu dni přes 650 voličských průkazů pro první kolo volby.

„Počet žádostí je oproti předešlým prezidentským volbám opravdu enormní, srovnatelný s počty žádostí, které vyřizují magistráty velkých měst,“ zhodnotila Milena Nováková s tím, konečné číslo bude ještě vyšší, neboť úřednice postupně vyřizují další žádosti na druhé kolo voleb.

O voličský průkaz, který umožňuje hlasovat mimo trvalé bydliště, mohou občané Litoměřic žádat na úseku občanských průkazů a cestovních dokladů v budově městského úřadu na Mírovém náměstí.

Voličské průkazy vydává městský úřad občanům, kteří se v době konání voleb nebudou zdržovat v místě svého trvalého bydliště. O voličský průkaz pro případné druhé kolo volby lze písemně nebo elektronicky žádat do 20. ledna. Osobně pak do 25. ledna do 16 hodin.

Úřad v Litoměřicích v této souvislosti nabízí novou elektronickou službu v objednávkovém a rezervačním systému. Prostřednictvím webových stránek města si žadatel může v kalendáři preferovaný úřední den a také čas, kdy se mu hodí na úřad dostavit, sám vybrat. Elektronické objednání lze provést na odkazu ZDE.

Kdy se konají prezidentské volby

1. kolo volby
pátek 13. ledna 2023 od 14:00 hodin do 22:00 hodin
sobota dne 14. ledna 2023 od 08:00 hodin do 14:00 hodin

2. kolo volby
pátek 27. ledna 2023 od 14:00 hodin do 22:00 hodin
sobota 28. ledna 2023 od 08:00 hodin do 14:00 hodin
(Druhé kolo prezidentských voleb se koná v případě, pokud žádný z kandidátů v prvním kole neobdrží nadpoloviční většinu platných hlasů. Do druhého kola postupují dva nejúspěšnější kandidáti z prvního kola)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru