Babiš varoval, aby si ČR nezvolila za prezidenta »komunistického rozvědčíka«

AKTUALIZOVÁNO

Prezidentský kandidát Andrej Babiš (ANO) pogratuloval bývalému představiteli české armády a NATO Petru Pavlovi k vítězství v prvním kole prezidentské volby, ale i bývalé rektorce Mendelovy univerzity Danuši Nerudové, která podle bývalého premiéra dělala dobrou kampaň. Zároveň se ale do Pavla pustil při tiskové konferenci. Pokud bude prezidentem, nebude to dobře pro občany, uvedl Babiš. Bude podle něj vykonávat pouze vůli vlády, možná svých sponzorů, řekl.

Bývalý premiér také řekl, že má signály, že před druhým kolem volby se na něj údajně chystá podraz od Pavlových »spřízněných novinářů«, kteří ho chtějí spojovat s KGB. Podivil se, že »antikomunistická Praha« a »antikomunistické Brno« volily »komunistického rozvědčíka«, který byl »trénován sovětskou KGB«.

Pavla dal do souvislosti s Vladimirem Putinem. Jediným prezidentem v Evropě, který byl »komunistickým rozvědčíkem«, je dle Babiše právě ruský prezident. »Putin byl vysazen a nasazen jako agent KGB v 80. letech v Berlíně. Na toto byl připravován pan Pavel, aby byl vysazen do týlu nepřítele, aby tam získával lidi na spolupráci,« řekl Babiš. Uvedl také, že člověk, který vítal invazi vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968, to dotáhl až do vojenského výboru NATO.

Babiš poděkoval voličům, manželce Monice a svým dětem, hnutí ANO a svému týmu. Jmenoval například dlouholetou spolupracovnici Tünde Bartha, jež by se stala vedoucí prezidentské kanceláře, pokud by expremiér v boji o Hrad uspěl. Těm, kdo ho budou chtít kompromitovat, v nadsázce vzkázal, že je na blondýnky.

Ohledně své účasti v debatách před druhým kolem, které se uskuteční za 14 dní, Babiš řekl, že se musí poradit se svým týmem, protože »debat je moc« a dal za příklad jednu »věcnou debatu« na Nově před prvním kolem. Na tiskové konferenci uvedl, že má špatné zkušenosti s Českou televizí. Nebrání se debatám, ale pokud má být debata »dva na jednoho«, jak je to v ČT zvykem, zváží účast v televizní debatě před druhým kolem voleb.

Ohradil se proti tomu, jak jej Nerudová označila za »zlo«. Věnoval prý zemi deset let života. Do politiky by nechodil, kdyby nedělaly tradiční strany politiku po svém. Lidem podle svých slov pomáhal před vstupem do politiky, jako ministr financí i premiér. Nesouhlasí ani s tím, že je »populistou«. »Ano, my jsme navyšovali mzdy. Protože jsme na to měli peníze, vás, občané, daňových poplatníků. Jsem hrdý, že jsme lidem pomáhali,« řekl expremiér. 

(pk)

Související články

2 KOMENTÁŘŮ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy