Sledujte nás na sociálních sítích

Články

Jaké novinky nabízí druhá beta verze iOS 16.3?

Napsal

dne

Společnost Apple vydala začátkem tohoto týdne již druhé testovací sestavení operačního systému iOS 16.3, přičemž je prozatím dostupná pouze pro všechny registrované vývojáře. Jak ukazují dostupné informace, nejnovější aktualizace obsahuje pouze jednu novou funkci a další dvě drobné změny. S největší pravděpodobností se bude jednat především o opravnou verzi, která se soustředí na stabilitu a bezpečnost.

Na veřejnost se softwarový balíček dostane až během příštího měsíce a možná se dodatečných novinek dočkáme ještě v průběhu testování. Zásadní novinkou jsou pak tzv. Bezpečnostní klíče pro Apple ID. Tato funkce dává všem uživatelům možnost používat hardwarové bezpečnostní klíče k další ochraně svého účtu.

To znamená, že po aktivaci bude autentizace výrazně posílená právě díky bezpečnostním klíčům. Doposud jsme mohli využívat pro dvoufázové ověřování jiné Apple zařízení. Je důležité poznamenat, že kalifornská společnost nechystá vydávat své vlastní bezpečnostní klíče, ale bude se spoléhat na značky jako například Yubico. Ideálním kandidátem je pak YubiKey 5Ci, který má konektory Lightning i USB-C pro použití s iPhony, iPady a Macy. Za zmínku pak stojí také „Výzva k Handoff na HomePodu“ a změna některých možností funkce Tíseň SOS v aplikaci Nastavení.

iOS 16.3 beta 1 rolling out today as we await these new iPhone features - 9to5Mac

Pokračovat ve čtení
Placená propagace Kruh
Začít komentovat

Návody | Tipy

Zajímavé odkazy

iMore.cz – Eshop s příslušenstvím a náhradními díly pro Apple iPhone, iPad i Watch za výhodné ceny a s opravdu rychlým dodání, do 24h

MacBookarna.cz – Bazar s použitými Apple MacBooky PRO/AIR/WHITE se zárukou

Poslední recenze

Oblíbené články