Pokračování legendárního seriálu Xena se zřejmě nikdy nedočkáme

Přidat na Seznam.cz

I po více než dvaceti letech má seriál Xena: Princezna Bojovnice statisíce fanoušků, kteří stále doufají v obnovení a pokračování seriálu. Slavná Xena se ale na obrazovky jen tak nevrátí, alespoň ne v původním obsazení. A tohle je ten důvod!

Není nad originál

V několika rozhovorech se představitelka Xeny, Lucy Lawless, svěřila, že nad pokračováním seriálu přemýšlela. A nejen to, dokonce došlo i k tomu, že se štáb několikrát pokoušel o její opravdový návrat. Herečka ale přiznala, že každá snaha o pokračování seriálu ztroskotala vždy na stejném době – něco tomu chybělo. Lawlessová to okomentovala slovy :“Když to nemůže být tak dobré nebo lepší než originál, proč byste to dělali?

Fanouškům ale dala alespoň malou naději, když dodala: „Ale kdo ví? Objeví se nějaký čerstvý talent, který narazí na správný způsob, jak to udělat.“

Původní obsazení

I kdyby se opravdu podařilo zrealizovat návrat Xeny na naše obrazovky, zcela jistě bychom se nedočkali úplného původního obsazení.

Někteří herci se herecké kariéry vzdali, naštěstí ale představitelky dvou hlavních postav, Xeny a Gabriely, jsou stále před kamerou aktivní. Koho bychom ale jistě v seriálu neviděli, je například Kevin Smith, který hrál důležitou seriálovou postavu – Area, boha války. Smith totiž roku 2002 zemřel po pádu z výšky na vážná poranění hlavy, stalo se tak jen rok po ukončení seriálu Xena.

Pokusy o obnovení seriálu

Pokusů o navrácení legendární Xeny na obrazovky bylo několik. Ten nejnadějnější projekt proběhl roku 2015, kdy se Javier Grillo-Marxuach, který spolupracoval na seriálu Ztraceni, rozhodl přivést Xenu zpět. Jeho záměr byl takový, že se seriál zaměří na vztah hlavních hrdinek, který několikrát potvrdili i samotní herci. O dva roky později ale z plánu sešlo, když se Javier Grillo-Marxuach nedohodl se společností NBC. Fanoušci seriálu ale byli zklamaní dvojnásob, když se ukázalo, že slavnou Xenu by přeobsadili.

Problém scénáře

Pokud si stále pamatujete konec seriálu, pak vás možná napadá otázka, jak by na něj chtěli tvůrci navázat. Seriál končí Xeninou smrtí, která se, oproti předchozím „úmrtím“ hrdinky, nedá vrátit. Tím byl seriál uzavřen, a je tedy otázkou, jak by na něj pokračování navázalo.

Chyba, které si všimli jen ti největší fanoušci

V seriálu Xena umře několikrát, přesto vždy znovu ožije. Jedna ze smrtí hrdinky je ale vyjímečná a zpochybňuje tak nejen celý závěr seriálu, ale zároveň mnohé vysvětluje.

Možná si vzpomínáte, že v seriálu existuje jistá „ambrozie“, která z člověka udělá boha. Tu snědla v druhé sérii, v epizodě „The Quest„, i Xena. Měla by se tedy stát bohyní, na to ale tvůrci seriálu zřejmě zapoměli. Pokud byla Xena bůh, vysvětlovalo by to její schopnosti – jak je ale tedy možné, že na konci seriálu zemřela?

Tato malá drobnost nejen že zpochybňuje konec seriálu, ale dává také fanouškům malou naději, že právě na tuto chybu tvůrci potencionálního pokračování navážou.

zdroj: cbr, looper, screentrant, dailymail, nytimes, movieweb, imdb