Mladá Boleslav: Školní psychologové absolvovali další společné setkání

16.01.2023 6:27 | Tisková zpráva

Na začátku nového roku se uskutečnila další z řady pravidelných supervizí psychologů, kteří působí na boleslavských základních školách. Tato setkání již tradičně vede jeden ze zakladatelů tuzemské školní psychologie, klinický psycholog a vysokoškolský pedagog Richard Braun. „Máme na tato setkání opravdu velmi pozitivní ohlasy, školní psychologové odvádějí výbornou práci a vzájemné předávání zkušeností je velmi důležitou součástí jejich činnosti,“ uvedl náměstek primátora Daniel Marek.

Mladá Boleslav: Školní psychologové absolvovali další společné setkání
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Hlavním cílem supervize je výměna zkušeností, aktuálních trendů a debaty nad tím, co momentálně v školách s žáky a pedagogy řeší jako nejpalčivější problémy. Nechybí ani konkrétní případy z praxe a hledání jejich nejlepšího řešení.
 
Tématem tentokrát byla i práce s nadanými dětmi, kázeň ve školách a došlo i na současné potíže s mezi dětmi stále rozšířenějším užíváním elektronických cigaret a nikotinových sáčků. Školami také rezonuje integrace cizinců a s ní spojené problémy.
 
Psychologové na lednovém setkání otevřeli i téma drogové prevence, respektive toho, jak prevenci učinit co nejefektivnější. Nejnovější vědecké výzkumy ukazují, že nejúčinnější jsou pozitivní modely, zejména takové, s nimiž se může cílová populace ztotožnit a jejichž způsoby reagování může uplatnit v situacích svého každodenního života. Richard Braun pak účastníkům doporučil práci Karla Nešpora Zásady efektivní primární prevence.
 
Žhavým tématem byla tentokrát také podpora pozitivního chování dětí a žáků. „Jedná se o použití výzkumně ověřených preventivních a intervenčních postupů, poskytujících žákům podporu v oblasti akademické, sociální, emoční a také v oblasti chování. Jeho cílem je nastavit podmínky a procesy ve škole tak, aby se účinně předcházelo problémovému chování žáků,“ vysvětlila koordinátorka primární prevence Dagmar Bláhová a přidala odkaz na webové stránky, kde se o tom zájemci mohou dozvědět více.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Leo Luzar byl položen dotaz

Elektronické volby

Dobrý den Opravdu mě zajímá, proč v dnešní době, kdy naprostá většina domácností vlastní počítač a má přístup k internetu, neexistuje možnost zúčastnit se voleb pomocí internetu. Zrovna minulý rok se myslím konala v ČR konference ohledně digitalizace státu a společnosti, jíž se účastnil i p. Babiš....

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Kraj a město pomohou univerzitě postavit nové studentské koleje

22:09 Ostrava: Kraj a město pomohou univerzitě postavit nové studentské koleje

Moravskoslezský kraj a město Ostrava pomohou Ostravské univerzitě financovat výstavbu nových vysokoš…