Lamb Autrey (vlevo) z Hradce Králové se snaží obehrát Františka Rylicha z...

Lamb Autrey (vlevo) z Hradce Králové se snaží obehrát Františka Rylicha z Nymburka. | foto: David Šváb / ERA Basketball Nymburk

Trable Královských sokolů, v Nymburce se jim zranil Autrey

  • 0
Na hřišti mistrovského Nymburka utrpěli těžkou porážku, ale možná ještě horší zprávou pro fanoušky hradeckých basketbalistů je následující informace: kvůli zranění zápas nedohrál klíčový hráč týmu Lamb Autrey. „Pravděpodobně má výron v kotníku, snad to nebude nadlouho,“ uvedl ke zranění americké opory trenér hradeckých Královských sokolů Lubomír Peterka.

Navíc tým musel skousnout i zranění Michala Svojanovského. „Zdravotní problémy se na nás letos lepí,“ povzdechl si Peterka na pozadí vysoké prohry 59:101.

Přitom hradecké družstvo, jež od počátku sezony bojuje o to, aby se vyhnulo starostem se záchranou, neodjíždělo na hřiště mistrovského týmu s poraženeckou náladou. Spíše naopak, poslední kvalitní výkony týmu a výhry ve třech ze čtyř posledních zápasů na jeho straně a ztráta dominance soupeře v domácí ligové soutěži na straně Nymburka dávaly šanci.

„Přijeli jsme vyhrát, protože se Nymburku nedařilo. Teď ale ukázal, že se zas vrací. Musíme se zkoncentrovat na další zápasy, hlavně na ten důležitý se Slavií,“ poznamenal hradecký kouč s ohledem na vývoj v Národní basketbalové lize, v níž jeho týmu sice patří poslední příčka, ale se stejným bodovým ziskem jako předposlední Olomoucko, pražská Slavia má na svém kontě jednu výhru navíc.

Právě se Slavií, nováčkem soutěže, se Královští sokoli utkají už v sobotu na domácí palubovce. Ještě předtím se ale ve středu vypraví do Kolína, po těchto dvou zápasech jim do konce základní části budou zbývat jen duely v Pardubicích a v Ostravě.

V Nymburku Hradečtí špatně začali, pak se ve 13. minutě dostali do vedení 28:27, od té chvíle ale dominoval soupeř, protože následnou pasáž do konce třetí desetiminutovky vyhrál v poměru 54:11.

„Vedli jsme, ale přišla nepovedená pětiminutovka a znovu to bylo o dvacet, navíc se nám nepovedl ani vstup do druhé půle a bylo po zápase,“ konstatoval kouč Královských sokolů Peterka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž