Výtvarník nabízí romantickou procházku zasněženými vesnicemi
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Duchcov – Zimu a sníh jsme si zatím moc neužili. Ten, komu se stýská po romanticky zasněžených zákoutích a uličkách, by měl navštívit Městské informační centrum v Duchcově. V současné době je tady totiž k vidění výstava nazvaná Zima v pastelech, na které prezentuje své práce výtvarník Milan Kreitzer, povoláním strojní inženýr a technik. Kresbě se mimochodem učil například u akademického malíře Vladimíra Šavla.

O tom, že autorovi nostalgií napěchovaných děl nebrání technicky zaměřená profese otevřít se naplno umělecké tvorbě, přesvědčují samy jeho práce. Milan Kreitzer nabízí v duchcovském centru poetickou procházku malebností české vesnice a městských zákoutí. Najdete tu řadu výjevů z okolí Teplic a Duchcova. Rukopis jeho kresby spočívá v kompoziční i tvarové zkratce bez rozvětvených detailů, rámované výraznými konturami. Ty dodávají výslednému dílu jedinečnou atmosféru.

Výstava Zima v Pastelech výtvarníka Milana Kreitzera bude v duchcovském informačním centru k vidění do 28. února. Otevřeno je tady každý všední den od 8.30 do 17 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru