Vlašim má v hledáčku stopera z Afriky a kromě hráčů Plzně, Teplic či Bohemians již Hyský testuje i Lotyše s Nigerijcem

Vlašim má v hledáčku stopera z Afriky a kromě hráčů Plzně, Teplic či Bohemians již Hyský testuje i Lotyše s Nigerijcem

Martin Hyský přivítal ve Vlašimi na startu zimní přípravy několik nových tváří, které mohou být v odvetné části F:NL k vidění právě ve středočeském dresu.

Jednou z nich je dvacetiletý defenzivní záložník Jakub Křišťan, který neměl na teplických Stínadlech jednoduchou pozici a od severočeského vedení dostal signál k tomu, že nebude dostávat tolik prostoru.

"Hedal nové místo na hostování a tady ve Vlašimi to zná a my budeme jen rádi, pokud v našem týmů zůstane. Jeho příchodem se nám navíc extrémně zlepšila kvalita a zvýšila konkurence v záložní řadě. To bohužel nemohu říci o všech postech," posteskl si na webu fcsbvlasim.cz sedmačtyřicetiletý odborník.

Realizační tým Vlašimi si pozval na zkoušku i hráče z Lotyšska či Nigérie a testuje také zástupce Bohemians Praha 1905, Slavie či Viktorie Plzeň.

"Z Lotyšska s námi trénuje Marcis Peilans, který nám byl doporučen jako volný hráč Jelgavy. Jedná se o mladého hráče, který nám samozřejmě bude muset ukázat své dovednosti. Stejná situace panuje i u Nzumbeho. Dále s námi trénuje Vala a Musil z Bohemians, Beránek ze Slavie a Petr Pejša z Plzně. Všichni hráči jsou zde zatím na zkoušku a budeme se rozhodovat, jak s nimi dál naložíme. Zatím je na velké závěry ještě brzo," upozornil šéf dvanáctého týmu druholigového peletonu.

On sám má starosti především v obraně na postu středních obránců. Současnou situaci dokonce označil za katastrofální. "Protože jsme bez stoperů. Jediným stoperem u nás je David Beránek, kterému ale spíš vyhovuje pozice levého beka. Čekáme, jak dopadne situace kolem Denise Halínského a Ondřeje Lehoczkiho. Oba by se k nám měli připojit po návratu jejich týmů ze soustředění, ale není to jistota, protože ti kluci se chtějí ve svých klubech uchytit a prosadit. Uvidíme tedy, jak vše dopadne. Samozřejmě nespoléháme se na to a aktuálně řešíme další možnosti, jak posílit obranu. Určitě hledáme cesty a jsme aktivní. Nerad bych někoho zatím jmenoval, ale v hledáčku je například jeden stoper z Afriky," nastínil další možnosti někdejší kouč slávistické mládeže.

Zatím v tomto směru nemůže pomoci ani exsparťan Jiří Kulhánek, který má zdravotní problémy se svalem od konce podzimu a ještě se z toho úplně nedostal. Kromě něj jsou na marodce také Zdeněk Folprecht, Jonáš Vais a Petr Breda.

Jaro jinde se bude týkat hned 12 slávistických mladíků. Dočasný azyl jim mimo jiné nabídnou Příbram, Táborsko či Vyškov