Uherské Hradiště: Kino Hvězda čtvrté v republice za rok 2022

18.01.2023 11:28 | Tisková zpráva

Kino Hvězda v Uherském Hradišti se i nadále drží v samé špičce návštěvnosti za celou ČR v kategorii jednosálových kin. Za rok 2022 se tak s téměř 61 tisíci platícími diváky za filmová představení umístilo na 4. místě žebříčku kin. Celková návštěva kina Hvězda za nefilmové a jiné programy je přitom ještě o více než 7.000 diváků vyšší. Uherskohradišťské kino Hvězda se tak stabilně už druhou dekádu drží v TOP desítce návštěvnosti kin. V covidovém roce 2021 se dokonce umístilo na druhém místě.

Uherské Hradiště: Kino Hvězda čtvrté v republice za rok 2022
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Nejnavštěvovanějším filmem kina za loňský rok se stal i přes nasazení až samém závěru roku  Avatar: The Way of Water s téměř 4.000 diváky, za ním následují Top Gun: Maverick (2.922) a Mimoni: Padouch přichází (2.895). Hned za nimi následují domácí trháky – Vyšehrad: Fylm (2.528) a Tajemství staré bambitky 2 (2.447).

Místo mezi první pětkou jednosálových kin je pro kino Hvězda již tradicí.  „Akreditované výsledky tržeb a počtu diváků naše kino za loňský rok vynesly na čtvrté místo. A o rok dříve, v covidovém roce 2021, jsme byli dokonce druzí. Moc si toho cením, protože je to důkaz, že v našem regionu jsou lidé klasickému kinu stále nakloněni,“komentoval úspěchy ředitel Josef Korvas. Podle něj k návštěvnosti přispívají také celostátní projekty (festival filmů o lidských právech Jeden svět, dětský festival Malé oči) či pořádání doprovodných programů, jako jsou delegace u premiér filmů, výstavy, besedy či přednášky. „Toto vše má vliv na získávání nových a udržení si stávajících diváků,“ potvrdil Josef Korvas.

Také pro město Uherské Hradiště je kino Hvězda, zejména po stránce kulturního a společenského přínosu, významné.  „Mimo běžných programů přináší kinu Hvězda velkou popularitu festival Letní filmová škola, při kterém se už více než čtyřicet let stává srdcem a centrem filmové kultury a zábavy, a díky němuž jej znají diváci z celé republiky i ze zahraničí. Bez Hvězdy by prostě „filmovka“ nebyla taková, jakou ji známe a jakou ji chceme mít,“ připomněla místostarostka města Marcela Čechová. 

Kino Hvězda bylo postaveno v letech 1965-1967 podle návrhu ing. arch. Zdeňka Michala. Šlo o první širokoúhlé kino v okrese Uherské Hradiště, budova byla navržena zároveň jako protiatomový kryt. Slavnostní otevření kina Hvězda premiérou filmu Františka Vláčila Marketa Lazarová se uskutečnilo 6. 10. 1967.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…