InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy fotografií - Fotoklub Písek

    Úterý 4.6 17:00 - Galerie Portyč Písek

  • Vystoupení tanečního oboru ZUŠ Otakara Ševčíka

    Úterý 4.6 18:00 - Divadlo Fráni Šrámka Písek

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do milevské Galerie M se vrátili výtvarníci z Milevska a okolí

 Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

MILEVSKO – Už po čtyřiatřicáté společně vystavují výtvarníci z Milevska a okolí. Letos jich je pětadvacet. O tuto tradiční výstavu bývá každoročně velký zájem i ze strany návštěvníků a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Všechny hosty vernisáže v pátek 20. ledna přivítala v Galerii M nová galeristka Štěpánka Rolniková.

 

Vít Kratochvíl, ředitel domu kultury, pod nějž patří i městská galerie, představil jednotlivé výtvarníky, kteří letos v Galerii M vystavují. Jsou to: Natálie Bervidová, Roman Bártík, Jan Hlavín, Dana Hrnečková, Simona Churanová, Eva Janoušková, Jana Marešová, Aleš Michal, Lenka Pešičková, Pavel Petržilka, Václava Pouzarová, Renata Provázková, Thea Sarah, Marie Slavková, Vlastimil Stehlík, Adéla Šimáková, Jana Šímová, Martina Šímová, Štěpánka Šímová, Eva Štindlová, Jan Švejda, Vojtěch Teska, Svatopluk Vaněček a Jan Fröhr.

Vernisáž si nenechal ujít ani starosta Milevska Ivan Radosta. „Jsem velkým obdivovatelem výtvarného umění, ale protože jsem absolutně nenadán vaším talentem, tak je mi trošku trapné o něm mluvit. Je vidět, že nejsme pouze sportovní město, ale také kulturní," řekl.

Výstava byla slavnostně zahájena přípitkem. Návštěvníci obdivovali jednotlivá díla a debatovali s autory. Inspirací je výtvarníkům často krajina, ale nechybí třeba portréty. Mezi vystavujícími se vůbec poprvé objevila Dana Hrnečková z Podolí I. „Zatím jsem vystavovala pouze v Bernarticích na regionální výstavě na náměstí. Vždycky mě bavilo malovat. Pak jsem objevila v Bernarticích kurz malby, který vede Renata Provázková. Začala jsem tam chodit a už to trvá čtyři roky. Nejraději maluji krajiny podle reálných předloh," prozradila Dana Hrnečková.

Naopak Marie Slavková z Lašovic už na této výstavě představuje svou tvorbu podesáté. „Původně jsem chtěla jít studovat výtvarný obor do Bechyně. Nakonec jsem stáhla žádost a šla se vyučit prodavačkou. Tomu jsem se věnovala asi dvacet let a potom jsem se vrátila k malování. Maluji nejraději portréty konkrétních lidí, krajiny a tak podobně. Obrazů mám nespočet. Několik desítek. Teď už mám vnoučátka, takže času je méně. Většinou na jaře si ale čas na malování najdu," zmínila Marie Slavková.

Milevské noviny přinesou i další zajímavosti z této události. 

 

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Řízek 

    Reagovat

     

    Ten ředitel kulturáku,alias uvaděč je velký sympaťák,ten by mohl strašit malé děti a ještě za to vybírat peníze:-)))

    Vloženo 22.1.2023 13:41:16

    • Patorl 

      Reagovat

       

      Ukaz svoje foto, at se zasmejeme

      Vloženo 22.1.2023 14:22:52

  • HC 

    Reagovat

     

    Umělci prej :o))

    Vloženo 21.1.2023 09:55:50

    • jiří 

      Reagovat

       

      Musíš být nešťastný a zapšklý človek.

      Vloženo 21.1.2023 16:40:08

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace