Leicester zbrojí na boj o záchranu, za mladého obránce zaplatil rekordní částku

Leicester zbrojí na boj o záchranu, za mladého obránce zaplatil rekordní částku

Leicester má jednu z nejpropustnějších obran v Premier League, a proto se také pohybuje ve spodních patrech tabulky jen dva body od sestupových příček. Něco s tím udělat by se měl nově snažit i dvacetiletý levý obránce Victor Kristiansen, které anglický klub přivedl z Kodaně za 20 milionů eur, což je rekordní suma za přestup z dánské ligy.




"Je to úžasný pocit. Je opravdu vzrušující být tady. Premier League je pravděpodobně nejlepší liga na světě a Leicester je špičkový tým. Je to skvělá příležitost, nebylo o čem rozmýšlet," řekl Kristiansen pro klubový web.

Mladého Dána ale nečeká v Anglii nic lehkého. Leicesteru je v letošní sezoně jen stínem úspěšného klubu z posledních let a místo bojů o poháry se spíš strachuje o sestup.

Leicesteru se Kristiansen upsal na 5,5 roku, takže v něm jeho nový klub zjevně vidí potenciál. Ten Kristiansen prokazuje už dlouho – v áčku Kodaně debutoval už v 17 letech a od té doby v dresu celku z hlavního dánského města odehrál přes 70 utkání.

Kristiansen navíc platí za velký talent dánského fotbalu a s tamní reprezentací do 21 let došel na předloňském Euru až do čtvrtfinále. Na podzim si navíc zahrál s Kodaní i v základní skupině Ligy mistrů.