BioWare opouští další výkonný producent Dragon Age: Dreadwolf
zdroj: Eurogamer

BioWare opouští další výkonný producent Dragon Age: Dreadwolf

24. 1. 2023 8:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

BioWare po devatenácti letech opouští hlavní scenárista Mac Walters. Informaci zveřejnil na profesní sociální síti LinkedIn. K hlavním zářezům v jeho životopisu patří kupříkladu trilogie Mass Effect nebo akční RPG Jade Empire. Waltersův odchod z BioWare tak věší další otazník nad budoucností chystaného pokračování série fantasy RPG Dragon Age: Dreadwolf. Na projektu se totiž podílel coby výkonný producent. Po Christianu Daileym jde o dalšího z vývojářů legendárního studia, který se na tomto postu v připravované hře vystřídal, jen aby ho opustil.

 

 „S novým rokem přicházejí nová dobrodružství. Jak jistě někteří víte, na konci loňského roku jsem se rozhodl opustit BioWare. Posledních devatenáct let mi doslova změnilo život a opustit studio bylo pro mě velmi obtížné. Pracoval jsem s mnoha úžasnými lidmi a měl to privilegium být součástí skvělých týmů a projektů,“ napsal Walters v příspěvku.

Mezi jeho díla nepatří jen cenami ověnčená sci-fi sága. Jako kreativní ředitel spoluvytvářel Mass Effect: Andromeda, jako narativní ředitel pracoval na kooperativní střílečce Anthem. Svět Mass Effect dále dotvářel i coby scenárista grafických novel.

Nejnovější články