Dnes Neděle - polojasno 25°C
Zítra Pondělí - polojasno 25°C
Neděle 28. 4. 2024
Svátek má Vlastislav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Nadační fond Dvojka srdcem slavil páté narozeniny koncertem
Koncert Ondřeje Brzobohatého. Foto: praha2.cz

Nadační fond Dvojka srdcem slavil páté narozeniny koncertem

Benefičním koncertem v historických prostorách Novoměstské radnice ve středu oslavila Praha 2 pět let od založení Nadačního fondu Dvojka srdcem. Vyprodaný sál si užil nejen koncert Ondřeje Brzobohatého, ale také hudební vystoupení pěveckého sboru Vratislavka pod vedením Evy Kleinové a za klavírního doprovodu Richarda Mašaty. S recitálem vystoupila také patronka nadačního fondu Simona Postlerová.

Hosty přivítala starostka a zakladatelka nadačního fondu Alexandra Udženija a spolu s předsedkyní správní rady Lucií Pechovou se ohlédly za uplynulými pěti lety, kdy nadační fond pomohl ve 130ti případech lidem v nelehkých životních situacích.

Smyslem projektu je podpora nejzranitelnějších skupin obyvatel, což jsou zejména senioři, děti ze znevýhodněných rodin, zdravotně postižení spoluobčané nebo i samoživitelé. Nespornou výhodou projektu je, že tento systém pomoci nezatěžuje administrativu a rozpočet radnice Prahy 2. Pomoc tedy může putovat na místo určení okamžitě.

„Hlavní myšlenkou založení nadace bylo propojení patriotů ochotných pomáhat s těmi, kteří pomoc potřebují. V posledních letech se ukazuje, jak moc jsme byli prozíraví. Nové naléhavé potřeby pomoci se začaly objevovat už s nástupem pandemie. Lidé se na nadaci obraceli s žádostmi o příspěvek na nákup potravin nebo hygienických potřeb. Později v souvislosti s válečným konfliktem na Ukrajině a nástupem ekonomické krize nadační fond pomáhal s úhradami zvýšených záloh na energie a nízkopříjmovým rodinám přispěl na úhradu dětských táborů, školních kroužků nebo na pořízení školních potřeb. Ten, kdo se na nás v nesnázích obrátil, získal okamžitou pomoc. Ze dne na den. Bez zbytečných formalit. A to právě díky nadačnímu fondu,“ uvedla starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

„Všichni, kteří se během uplynulých pěti let do pomoci druhým zapojili, si zaslouží obdiv a velké poděkování. Ať už se jedná o jednotlivce nebo celé organizace. Každá i sebemenší pomoc se počítá. Moc děkuji také kolegům z radnice, kteří nezištně pomáhají. Bez jejich podpory a ochoty bychom se neobešli. Je vidět, že když je potřeba, držíme na Dvojce všichni spolu, a za to jsem moc ráda. Poděkování patří i Ondřeji Brzobohatému, který vystoupil bez nároku na honorář, stejně jako Josef Mádle, který celým večer provázel v roli moderátora,“ dodala.

Více informací o tom, jak se do pomoci potřebným skrz nadaci Dvojka srdcem zapojit nebo o pomoc požádat, naleznou zájemci na webu nadačního fondu: www.dvojkasrdcem.cz


Autor: TZ, red

Potápěči hasičů cvičili vyzvednutí dodávky z Vltavy

Dnes v 11:03

Hasiči a potápěči HZS hl. m. Prahy cvičili v pátek 26. dubna v holešovickém přístavu v Praze 7. Námětem cvičení bylo vyzvednutí dodávky, která sjelo do Vltavy a zcela se ponořila pod vodu.  

Na Václavském náměstí už nestojí Café Tramvaj

Dnes v 10:56

Kavárna Café Tramvaj se dvěma historickými vozy od čtvrtka už nestojí uprostřed Václavského náměstí, kde byla od roku 2021. Vozy, které fungovaly jako kavárna, odvezlo nákladní auto. Informoval o tom předseda finančního výboru Prahy 1 Giancarlo Lamberti (TOP 09).

Senior utonul v řepském bazénu

25. dubna 2024 ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Další články
Nahoru