Češi jsou konzervativní, přitom výhodnější tarif může ušetřit i několik tisíc korun

Obava z komplikovaného odchodu nebo prostě jen zvyk. To jsou důvody, proč Češi nemění svého poskytovatele internetového připojení. Dle průzkumu Ušetřeno.cz má v rámci pevného internetu více než 60 % respondentů přes pět let stejného poskytovatele. Polovina z nich pak změnu neprovedla nikdy.

Navzdory tomu, že v loňském roce přistoupila ke zdražení těchto služeb většina velkých poskytovatelů, lidé pevné připojení na internet moc neřeší. Důvodem může být i spokojenost s cenou, kterou vyjádřilo 80 % dotázaných. »Lidé často nechtějí internetové připojení řešit a srovnat si jednotlivé nabídky, přicházejí tak o možnost díky výhodnějšímu tarifu ušetřit i několik tisíc korun ročně,« říká, produktová manažerka telekomunikačních služeb Ušetřeno.cz Eva Michalková.

Stejně jako u pojištění či tarifu za energie si také s optimální variantou připojení k internetu za nejlepší cenu můžeme nechat poradit. »Výhodou využití srovnávače je skutečnost, že již při komunikaci s operátorem se lidé mohou dostat k atraktivním neveřejným nabídkám,« dodává Michalková.

Téměř polovinu dotázaných někdy obtěžují výpadky připojení

Právě stabilita připojení je nejvíce oceňovanou vlastností pevného internetu. Na občasné výpadky si stěžovalo 45 % respondentů. Část z nich pak uvedla, že k nim nedochází jen výjimečně a velmi je obtěžují. Dalším kritériem při výběru je pak výhodná cena a vysoká rychlost, na jejíž správné uvádění v nabídkách operátorů dohlíží Český telekomunikační úřad.

Pevné připojení k internetu má téměř každá domácnost

Pouze necelá 4 % respondentů uvedla, že využívá jinou možnost připojení k internetu, jako například mobilní data. Možnost vyjednat si lepší podmínky, ať už se to týká kvality či ceny, má tedy takřka každý.

(zmk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy