InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Disco - DJ Trpaslík

    pátek 10.5 19:45 - Stew club, Nádražní 83, Vimperk

  • Novoveský utopenec: Hele, nech toho! - divadelní komedie

    pátek 10.5 19:00 - Malenice, KD

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mladičký Petr Hodina si z Rakouska odskočil na Pedagog a ovládl krajské přebory stolních tenistů

Zleva poražený finalista Pavel Kortus ml., čerstvý přeborník kraje Petr Hodina, a 3.- 4. v pořadí Filip Kortus s Davidem Caltou. , Autor: Michael Kalinics

Zleva poražený finalista Pavel Kortus ml., čerstvý přeborník kraje Petr Hodina, a 3.- 4. v pořadí Filip Kortus s Davidem Caltou.     Autor: Michael Kalinics

JIŽNÍ ČECHY - Kvalitní stolní tenis - nejen ve finále - a vítězství teprve čtrnáctiletého benjamínka Petra Hodiny přinesly sobotní krajské přebory na Pedagogu v Českých Budějovicích. Prachatický talent, který hraje i studuje v Rakousku, už mezi osmičkou vyřadil dvojnásobného obhájce titulu Filipa Korbela a na cestě k prvenství porazil bratry Filipa a Pavla Kortuse. Ti 28. ledna v mateřské herně větřili šanci, ale nebyli sami, při neúčasti Michala Vávry nebo Milana Zaunmüllera mohlo pomýšlet na titul více hráčů.

 

Na Pedagog si našlo v den prezidentských voleb cestu sedmadvacet hráčů. Ve skupině skončila pouť někdejšího přeborníka Jana Duspivy. Ve čtvrtfinále Hodina bez zábran přehrál Korbela (4:2), dalšího z favoritů. „Rozhodla jistota. Mladý nezkazil balon, je to velký talent a má nahráno daleko víc. Byl jistější a přesnější, zaslouženě vyhrál," pochválil mladíčka Filip Korbel, který si z Pedagogu vezl - spolu s Doležalem – jako bolestné titul přeborníka v deblu. Finálového skalpu bratří Kortusů si cenil: „S Ondrou jsme se na debla také hodně soustředili, takže určitě spokojenost. Vlastně jsme obhájili, protože předloni jsme vyhráli a loni se debl nehrál," cenil si lídr Sokola Studená.

Přes bratry za titulem

Domácí ligista Filip Kortus vyřadil v boji o postup mezi nejlepší čtyři M. Bauera (4:1), vodňanský Calta si poradil s Kaštánkem a do třetice také jenom set dovolil na sousedním stole Pavel Kortus Šimoníkovi. Domácí želízko v ohni, Filip Kortus, v semifinále nezastavil Hodinu, i když pozlobil ho víc než dost - 10:12, 8:11, 11:9, 11:9, 7:11, 11:13. Ještě o set víc potřeboval Pavel Kortus proti Caltovi a na postup do finále se zapotil, ale rozhodující sadu už ovládl jednoznačně – 11:3.

Finálový souboj klubových spoluhráčů z Welsu odstartoval Hodina raketově, a než se kolega z nižší soutěže rozkoukal, prohrával 0:6! I když letos působí na stejné adrese, střetli se spolu poprvé. „A začátek byl pro mne frustrující," přiznal Pavel Kortus. Ten tahal za kratší konec, Hodina nadále dominoval a za stavu 0:2 na sety (-5, -7) a 3:6 si Pavel Kortus vzal time, aby se rozmyslel, jak rozjetého soka přibrzdit (nakonec 7:11). To se mu povedlo ve čtvrtém setu, kdy šel v úvodu poprvé v zápasu do vedení, hlasitě se povzbuzoval a vyhrál (8). V pátém setu na chvíli znejistěl i mladíček Hodina, když se bojovný soupeř dotáhl (7:6).

Koncovka pak byla ozdobou turnaje! P. Kortus odvrátil konec, pak naopak vedl 11:10 a tušil šanci: „Věřil jsem, že kdybych set otočil, bylo by to 3:2 a zápas by ještě nebyl ztracený. Už jsem se cítil líp, viděl jsem, že trochu stačím," líčil později Pavel Kortus, jenž následně odvracel proti Hodinovi další čtyři mečboly, aby si vzápětí málem vynutil šestý set! Poslední tři míčky však patřily soupeři (18:16) - a s nimi i trofej přeborníka, kterou Petr Hodina převzal na Pedagogu jako nejmladší vítěz v historii. „Mám volno, nemám v Rakousku bundesligu ani žádný turnaj, tak jsem si řekl, že si tu mohu zahrát. Že to bude zase něco jiného," uvedl pro JčTEĎ.cz mladíček, který v pouhých dvanácti letech debutoval v Lize mistrů. Při startu v herně na Branišovské ocenil obsazení turnaje: „Byli tu kvalitní hráči," vyzdvihl. Marně se však těšil na Michala Vávru, protože hrající legenda jihočeského stolního tenisu měla klubové povinnosti v Německu.

 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace