Mozíkův start je v ohrožení. Lakatoš jde k Sobotkovi, co další lajny?

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Čeští hokejisté mají za sebou první trénink před turnajem ve Švédsku. Na pražské Hvězdě se sešel kompletní tým kromě obránce Vojtěcha Mozíka.

„V sobotu ve Švédsku zkoušel nastoupit, ale cítí se nemocný," vysvětluje trenér Kari Jalonen. „Rozhodli jsme se proto, že sem do Česka na tréninky nepřiletí."

Mozíkovy starty na Švédských hrách ale vyloučeny nejsou. „Jsme s ním dál v kontaktu. Včera říkal, že už se cítí o trošku lépe. Takže jestli bude v pohodě, vezmeme ho. I proto, že bydlí jen 70 kilometrů od Malmö," naráží Jalonen na Mozíkovo působení v Rögle. 

Kromě Mozíka chyběl na tréninku z rodinných důvodů asistent trenéra Martin Erat. Do Švédska možná neodletí. „Necháme to čistě na něm. Pokud bude chtít zůstat s rodinou, pochopíme to," uvedl Jalonen.

„Jsme s ním dál v kontaktu. Včera říkal, že už se cítí o trošku lépe."

Úterní trénink na pražské Hvězdě naznačil složení formací pro třetí z podniků Euro Hockey Tour. Tématem nominace byl především návrat útočníka Dominika Lakatoše, se kterým realizační tým počítá i na přesilovky. Při hře 5 na 5 by vítkovický střelec měl naskakovat v lajně s Vladimírem Sobotkou a Jiřím Smejkalem.

Comeback do národního týmu hlásí kreativní centr Jan Kovář, který dostane na křídla Hynka Zohornu a Filipa Chlapíka. Vazby z Karlových Varů opráší trio Flek–Černoch–Beránek.

Další skvělý rok zažívá ve Finsku produktivní Lukáš Jašek, jenž v úterý trénoval po boku Kryštofa Hrabíka a Michala Kovařčíka. Další pětku vytvoří zástupci z Tipsport extraligy: Adam Musil, Jan Bambula a Oscar Flynn.

A obranné dvojice? Nováček Ondřej Vála zřejmě naskočí po boku Pavla Pýchy. Velmi zkušený pár představují Michal Kempný s Jakubem Jeřábkem.

Jak Češi trénovali?

Kváča, Stezka, Lukáš – Jordán, Zámorský, Kempný, Jeřábek, Zábranský, Klok, Vála, Pýcha – H. Zohorna, Kovář, Chlapík – Lakatoš, Sobotka, Smejkal – Hrabík, Jašek, M. Kovařčík – Flek, Černoch, Beránek – Flynn, Musil, Bambula.

Foto: Twitter Hokejový nároďák

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz