7. 2. 2023

Novinka pod lupou: Dear Edward (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dear Edward
Žánr drama
Stanice Apple TV+
Premiéra 3. 2. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 48 minut

Kdo?

O čem to je?

Edward, dvanáctiletý chlapec, přežil katastrofu dopravního letadla, ale přišel při ní o celou svoji rodinu. Spolu se skupinou dalších postižených se snaží najít smysl života a navazuje nová přátelství, románky a společenství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Já celou dobu přemýšlím nad tím, koho mi ten Edward připomíná. A pak mi to došlo – vypadá úplně jako hlavní hrdinka v I Am Not Okay. To snad musí být její brácha nebo nevím, jak jinak je to možné.

K samotnému pilotu. Hodně intenzivní. Z počátku mi střídání časových rovin nesedělo, ale jak se příběh dostal k samotné scéně havárie, nepřestával mi běhat mráz po zádech. Další let se mi blíží, jedeme na konci března. Já vím, nejbezpečnější dopravní prostředek, bla bla. I tak vždycky trhnu od momentu nasednutí do letadla až do chvíle, než bezpečně zastavíme.

Pilot představil hodně postav. V podstatě se zabýval několika lidmi z letadla, u kterých nám ukázal jejich životy a blízké. Takže předpokládám, že všechny tyto rodiny budeme sledovat dál, abychom viděli, jak se vypořádávají s touto obrovskou tragédií. Na můj vkus jich je přece jen trošku moc. Na druhou stranu samotné dějové linky těchto lidí před havárií mi přišly relativně nezajímavé, takže se tam alespoň v každé scéně řešilo trošku něco jiného.

Určitě dám šanci i dalším dílům. Ta závěrečná třetina pilotu bleskově zhutněla, atmosféra by se dala krájet. Jsem zvědavá, co bude dál.

  • postupná gradace příběhu
  • navnadí na další sledování
  • až mnoho postav a různých příběhů
  • hodně depresivní – není pro každého
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu