Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Majda (31) čeká miminko, její Jiří (†34) si vzal život: Důvod se nikdy nedozvíme...

Autor: lc - 
9. února 2023
05:00

Těšila se na Vánoce, které stráví s manželem Jiřím (†34), synkem Dominikem (2) a v očekávání dalšího miminka. Místo radosti, ale přišel neskutečný šok. Životní partner Magdalény Bartošové (31) z Vlčkova u Litomyšle nečekaně spáchal sebevraždu…

Majda a Jiří byli partnery patnáct let, z toho dva a půl roku jako manželé. Společně překonali i Jiřího finanční problémy a zdálo se, že je konečně čeká klidný a spokojený rodinný život, který si oba moc přáli. Vše ale bylo jinak a Jiří spáchal týden před Vánoci sebevraždu.

„Důvod jeho činu nikdo nezná a nejspíš se ho ani nikdy nedozvíme. Faktem ale je, že ani tato informace by nijak neovlivnila problémy, které tady po jeho odchodu zůstaly jen na Majdě,“ popsala kamarádka mladé ženy Jana Havlíková.

Třikrát smrt

V roce 2018 si manželé koupili na hypotéku starší rodinný domeček, který postupně, jak dovolovaly finance, rekonstruovali. V roce 2020 se jim narodil syn Dominik. „Majda je jedináček, svého otce nikdy nepoznala a nemá oporu ani ve své matce. Velkou oporou jí byla její babička, která bohužel zemřela loni v červenci. O dva týdny později zemřela i maminka jejího manžela Jiřího. Během roku tak přišla o tři nejbližší osoby v životě, což je neskutečný nápor na psychiku člověka,“ vysvětluje dále paní Jana.

Bude to chlapeček

To vše ale spolu s partnerem zvládli a zároveň zažívali i radost z Majdina dalšího těhotenství. Jiří se pustil do rekonstrukce další části domu, aby se v květnu, kdy se miminko narodí, netísnili. Až týden po Jiřího smrti Majda zjistila, že čeká opět chlapečka. Maminku aktuálně drží nad vodou malý Dominiček a těšení se na děťátko, které už tatínka bohužel nepozná. „Situaci, myslím, zvládá celkem dobře, vzhledem k okolnostem, ve kterých se ocitla. Soustředí se na děti, hlavně na to, aby miminko, které se má narodit, bylo v pořádku,“ popsala pro Blesk její kamarádka.

Strach o střechu nad hlavou

 Bohužel po smrti svého muže zůstala Magdaléna na vše v podstatě sama. Na domě leží hypotéka ve výši 1 939 000 Kč, kterou teď bude problém splácet, protože mladá žena je na mateřské dovolené a ještě nějaký rok tomu tak bude. „Má strach, že přijde o střechu nad hlavou, že by musela Domčovi sebrat domov, do kterého se narodil a na který je zvyklý. Je teď v situaci, kdy se musí sama postarat o synka, pejsky, dům, zahradu a domácnost, momentálně nepřichází v úvahu ani žádný přivýdělek, jelikož se jí za čtyři měsíce narodí miminko,“ vysvětluje Jana Havlíková, která svou kamarádku zná ze zaměstnání.

 „Majda je pracovitá a velmi hodná holka, která to v životě neměla lehké. Poznaly jsme se v zaměstnání, a přestože se naše cesty potom rozešly, jsme v kontaktu, voláme si a navštěvujeme se,“ vypráví paní Havlíková. 

Pomoc pro mámu

Jana Havlíková na pomoc opuštěné vdově založila sbírku na dobročinné platformě Donio. „Chceme Majdě zajistit finanční pomoc, která by jí pomohla překonat příštích pár let na mateřské. Finance by byly použity na provoz domu, hlavně na nákup nového kotle na tuhá paliva, který dosluhuje a není jisté, že bude ještě příští zimu provozuschopný,“ dodává kamarádka a věří, že se vše časem v dobré obrátí.

 

Video  Stanislav v Michalovcích vyvraždil svou rodinu a spáchal sebevraždu.  - TV JOJ
Video se připravuje ...